vestnik

Slaba Nafta in zaslužena zmaga vodilne Rogaške

Vestnik.si, 11. 3. 2023
Nafta 1903 Facebook
Nafta 1903 - Rogaška 0 : 1.
Šport

V 20. krogu 2. SNL je nemočna Nafta v Lendavi izgubila z 0 : 1 z vodilno Rogaško, ki je bila daleč boljša nasprotnica.

Nafta 1903 - Rogaška 0 : 1 (0 : 0)

Športni park Lendava, 250 gledalcev, sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Strelec: Marcius (75). Rumeni kartoni: Szabo, Zoltan; Haljeta, Majcenić, Kantužer.

Nafta 1903: Kiss, Kumer, Botond, Urh, Szabo, Oštrek kap. (K. Plej, 80), Zsombor, Igrec (Feher, 59), Zoltan, Novinič (M. Plej, 68), Sulejmanović. Trener: Gabor Boer.

Rogaška: Baždarić, Matošević kap., Mihalić, Lampreht, Majcenić (Drobne, 93), Kantužer (Ivanov, 86), Alves, Pavlović (Gobec, 91), Marcius, Gradišar (Eberhart, 93), Haljeta (Hajrić, 86). Trener: Oskar Drobne.

2.-snl, 20
Nafta 1903 Facebook
Nafta 1903 - Rogaška 0 : 1.

V prvem polčasu bi po vseh pravilih Rogaška morala že povesti, saj je povsem prevladovala in imela številne priložnosti. Še posebej nevarna sta bila Nejc Gradišar in Nermin Haljeta, slednji se je pred slabim mesecem ravno iz Lendave preselil v Rogaško Slatino. Najbližje zadetku je bil v 28. minuti, ko je po močnem strelu oplazil vratnico. A zaradi nenatančnosti napadalcev gostov in dobrih obramb vratarja domačih Agostona Kissa je lendavska mreža ostala nedotaknjena. 

V drugem delu Rogaška ni bila več tako prevladujoča in tako je v 58. minuti po podaji Stjepana Igreca s peto Boros Zsombor lepo preigral branilca gostov in prišel v veliko priložnost, nato pa poslal žogo prek vrat. 

V 66. minuti so v taboru gostov upravičeno zahtevali enajstmetrovko, saj je Žan Kumer v svojem kazenskem prostoru več kot očitno igral z roko, a je sodnik Asmir Sagrković gostiteljem pogledal skozi prste. 

V 75. minuti pa je Rogaška vendarle prišla do zasluženega vodstva. Kot z desne strani je izvedel Andrej Pavlović, pred vrati pa je Mirsad Sulejmanović nesrečno odbil žogo le do Matica Marciusa, ki je z močnim strelom premagal Kissa. 

Gostje iz Rogaške Slatine so se na koncu glasno veselili zmage, s katero so ostali na prvem mestu druge lige. Nafti, ki je v minulem prestopnem roku pripeljala še nekaj madžarskih igralcev povsem povprečne kakovosti, pa se s tako igro brez repa in glave, kot jo kaže v spomladanskem delu, ne obeta nič drugega kot padec navzdol po lestvici. 

V naslednjem krogu jo čaka dvoboj s še enim favoritom, ko bo gostovala v Kidričevem pri Aluminiju. 

2.-snl 20.-krog nafta-1903 rogaška