vestnik

Nafta tokrat pozitivno šokirala

Vestnik.si, 15. 8. 2021
Jure Zauneker
Nermin Haljeta je bil z dvema goloma, zadetim prečnikom in asistencami najboljši mož srečanja.
Šport

Potem ko je v prejšnjem krogu doživela boleč domač poraz z Dobom, je Nafta v 3. krogu 2. SNL na gostovanju "povozila" ptujsko Dravo kar s 6 : 0. Da, dobro ste prebrali. S pol ducata zadetkov.

Drava Ptuj - Nafta 1903 0 : 6 (0 : 1)

Mestni stadion Ptuj, 150 gledalcev, sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). 

Strelci: 0 : 1 Haljeta (8), 0 : 2 Szabo (47), 0 : 3 Szabo (58), 0 : 4 Haljeta (60), 0 : 5 Burai (67), 0 : 6 Burai (78). 

Rumeni kartoni: Kahrimanović, Nikpalj; Drk, Živko.

Drava Ptuj: Mikulić, Kryeziu, Kralj (Drevenšek, 83), Kahrimanović kap. (Đurić, 61), Bah (S. Rogina, 83), Šlamberger, Lovenjak, Ivančević, Jevremović (A. Rogina, 61), Nikpalj, Gajić. Trener: uradno brez trenerja.

Nafta 1903: Cotman, Bolla (Florjanc, 73), Haljeta, Drk (Čuček Bezjak, 73), Novinič, Stare (Szökrönyös, 66), Szabo (Burai, 66), Kumer, Živko kap., Rebernik, Korošec (Magdič, 73). Trener: Dejan Dončić. 

Lendavski nogometaši so se tokrat z obrestmi oddolžili svojim navijačem za povsem nepotreben poraz v prejšnjem krogu. Pred tem srečanjem je bila Drava s štirimi točkami pod vrhom lestvice, Nafta pa samo z eno malce pred dnom. A na Ptuju je bilo videti, da je stanje popolnoma obrnjeno, saj so bili Lendavčani za dva razreda boljši od slabe domače ekipe. Tako ni niti tako presenetljivo, da so Ptujčanom nasuli kar šest zadetkov, lahko pa bi jih še več. Za večino akcij in zanesljivo vodstvo je poskrbel tokrat izjemno razpoloženi trio Alen Korošec - Nermin Haljeta - Bence Szabo.  

Že v 3. minuti se je videlo, kako bo potekala tekma, saj je po hitri akciji Marsela Stareta in Mihaela Rebernika Haljeta v padcu streljal in iz bližine zadel prečnik. 

Bolj natančen je bil v 8. minuti. Gergö Bolla je z lobom preigral branilca domačih na levi strani, prodrl naprej in podal pred vrata, kjer je Haljeta samo potisnil žogo v mrežo - 0 : 1.

Veliko priložnost sta v 10. in 27. minuti imela še Korošec po podaji Haljete ter Szabo, a se izid do odmora ni spremenil. 

V drugem polčasu je Nafta spet hitro zadela, in to potem, ko je Igor Jevremović zapravil edino priložnost za Dravo, saj je po strelu z glavo zadel samo zunanji del mreže. Korošec je nato v 49. minuti prestregel žogo, jo podal do Haljete, ki ga je branilec Ptujčanov spotaknil, a je okroglo usnje prišlo do Szaba, ki ga je poslal v nebranjeno mrežo - 0 : 2. 

V 58. minuti je Haljeta lepo zadržal žogo, jo podal do Korošca, ki je prodrl po desni strani in idealno zaposlil Szaba, ta pa je zabil žogo pod prečnik in dosegel svoj drugi gol - 0 : 3. 

Že dve minuti kasneje je sledila hitra in kombinatorna akcija Szaba, Korošca in Haljete, slednji, najboljši mož srečanja, pa je z natančnim strelom premagal vratarja gostiteljev - 0 : 4. 

nafta
NK Nafta 1903
Erik Burai se je tokrat izkazal z dvema zadetkoma.

V 67. minuti je po treh zaporednih strelih Lendavčanov Daniel Szökrönyös zadel prečnik, odbito žogo pa je z glavo v prazno mrežo pospravil Erik Csaba Burai - 0 : 5. 

V 78. minuti je po hitri akciji Haljeta z odlično podajo našel Buraija, ki je z močnim strelom zabil žogo v desni kot vrat ter tako kot Szabo in Haljeta tudi sam dosegel svoj drugi zadetek na tekmi - 0 : 6. 

Nafta je s to zmago in sedaj s štirimi točkami po tem srečanju kar naenkrat iz spodnjega dela lestvice skočila na peto mesto. 

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Tokrat so navijači Nafte zares lahko zadovoljni s predstavo "plavih".

drava-ptuj nafta-1903 0-:-6 3.--krog 2.-snl
Kaj zdaj berejo drugi