vestnik

Nafta vodila, a izgubila

Vestnik, 6. 4. 2019
Igor Napast
Maribor: Nogomet, Ptuj, druga liga, Drava - Nafta - Avtor: Igor Napast. Od leve: Marko Marciuš (7), Mitja Rešek (23), Anton Rogina (10). Fotografija Igor Napast
Šport

Lendavska Nafta je v 22. krogu 2. SNL gostoval v športnem parku Šiška pri prvouvrščeni ekipi AŠK Bravo. 

Začetni postavi:
AŠK Bravo: Gril, Ihbeisheh, Španja, Žinko, Zec, Krcič, Dajić, Agboyi, Dabro, Nukič, Krim.
Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek, Bizjak, Oštrek, Maleševič, Novinič, Prahič, Paku, Živko, Vinko, Leuštrek.

Prvih deset minut je bilo precej dinamičnih, obe ekipi sta imeli svojo priložnost. Ljubljančani so v tistem obdobju med drugim že zatresli mrežo Raduhe, a je bil zaradi prepovedanega položaja gol razveljavljen. Do prve spremembe rezultata je prišlo v 24. minuti srečanja, ko je Jaka Bizjak Lendavčane popeljal v vodstvu. Sprva je proti golu Brava streljal Vinko, domači vratar Gril je žogo izbil, odbitek paje nato v mrežo pospravil Bizjak. Naftaši so bili v prve slabe pol ure tekme več pri žogi. Do izenačenja je prišlo v 32. minuti, ko je iz prostega strela zadel Dabro.
Tempo v drugem polčasu je nekoliko padel. Franc Fridl je v 62. minuti opravil prvo menjavo, in sicer je Pakuja zamenjal Arpad Vaš. V 70. minuti je Oštreka nadomestil Zsolt Balazs. V 73. minuti se je Nafta znašla v zaostanku. Po lepem preigravanju pred vrati Raduhe je zadel Nukič. Takoj v naslednji akciji je imela Nafta priložnost za izenačenje, a žoga je po strelu zletela malenkost čez gol. V 77. minuti je Fridl opravil še zadnjo menjavo. Leuštrek iz igre, na igrišče pa Ploj. Bravo je imel še dve izredni priložnosti za povišanje vodstva. V prvi akciji je to preprečila prečka, takoj v naslednji pa domači igralci niso izkoristili ostrega predložka pred gol.
Sodnik Žnidarič je dosodil tri minute sodnikovega podaljša, ki so ga domači izkoristili tudi za menjave. Srečanje se je končalo z 2 : 1 za AŠK Bravo. Nafta tako ostaja pri 36 točkah in na 4. mestu 2. SNL.
Nafta 1903 ašk bravo 2 snl