vestnik

Zmagali, pred tem pa se sporazumno razšli z Milovanovićem

Vestnik.si, 8. 11. 2022
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Hiša na kolesih - Panvita Pomgrad 2 : 3.
Šport

Soboški odbojkarji so dobili derbi 6. kroga 1. A državne lige. Na gostovanju v Kranju so tamkajšnjo Hišo na kolesih premagali s 3 : 2 (-22, 22, 18, -17, 10).

Panvita Pomgrad je ohranila tretje mesto (14 točk) na razpredelnici, Kranjčani pa so četrti z osmimi točkami.

Varovanci Dejana Fujsa so odlično pričeli tekmo v Kranju. V prvem nizu so povedli s 4 : 1, 8 : 5 in 11 : 8. Sledile so porazne minute, kar so domačini izkoristili in povedli s 17 : 13. A se Sobočani niso dali. Vztrajno so lovili gostitelje in to jim je tudi uspelo (20 : 20). Po točki Žana Bedrača so uspeli celo ponovno povesti. V končnici niza so bili gostitelji bolj zbrani in predvsem po zaslugi odličnih napadov Đorđeta Jovovića prišli do zmage.



Krajnski Triglav je na krilih zmage v prvem nizu odlično odprl tudi naslednjega. Povedli so s 4 : 1 in 10 : 6. Soboški odbojkarji so nasprotnika ujeli na 10. točki, prvič v tem nizu pa so povedli, ko se je na semaforju izpisal rezultat 19 : 18. Tokrat je končnica pripadla gostom, ki so si na začetku tretjega niza priigrali par točk naskoka (2 : 5, 4 : 10). Prednost so uspešno branili in z lahkoto prišli do vodstva z 2 : 1 v nizih. Gostujočim odbojkarjem se je uspelo v četrtem nizu pobrati. Ves čas so vodili. Gostom tudi minule odmora in menjave igralcev niso pomagale, da bi spremenili potek niza.

Sledil je peti, skrajšani niz. Ekipi sta bili nazadnje točkovno poravnani pri izidu 7 : 7, nato pa sta vajeti v svoje roke vzela Jakob Rojnik in Nenad Šormaz, ki sta bila v napadalnih akcijah nezaustavljiva.

odbojka, hiša-na-kolesih, kranj, panvita-pomgrad
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Hiša na kolesih - Panvita Pomgrad 2 : 3.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 25, Avšič 1, Drvarič 3, Suhadolnik, Rojnik 18, Kovačič, Legen 1, Bedrač 8, Fužir 12, Vrabl (L) Novak (L). Trener: Dejan Fujs.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad-calcit-volley
Jure Zauneker
Marko Milovanović.

V ponedeljek je iz soboškega kluba prišla presenetljiva novica, namreč da se je sporazumno razšel z igralcem Markom Milovanovićem zaradi "razhajanja interesov". Panvita Pomgrad se je Milovanoviću zahvalila za njegov trud in doprinos ter mu zaželela vse najboljše na njegovi nadaljnji poti. 

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad
Jure Zauneker
Marko Milovanović.

odbojka hiša-na-kolesih kranj panvita-pomgrad marko milovanović
Kaj zdaj berejo drugi