vestnik

Namizni tenis: Lokalni derbi pripadel Sobočanom

Vestnik.si, 10. 10. 2022
Jure Zauneker
Gregor Kocuvan.
Šport

V lokalnem derbiju 2. slovenske namiznoteniške lige je prva ekipa Sobote v 1. krogu v Puconcih ugnala drugo ekipo Keme Murexin s 6 : 2 in najavila kandidaturo za osvojitev prvega mesta.

Kema Murexin II - Sobota I 2 : 6

Gregor Zafošnik je za Soboto dobil posamična dvoboja z Janom Lipičem (3 : 0) in Ninom Šegulo (3 : 0) ter dvoboj v dvojicah s soigralcem Bojanom Ropošo s puconskim parom Jan Lipič/Jure Smodiš (3 : 0). Ropoša je premagal Lipiča (3 : 0) in Šegulo (3 : 0) in izgubil s Smodišem (2 : 3). Zmago za Soboto je dodal še Gregor Kocuvan, ki je ugnal Šegulo (3 : 2), klonil pa proti Smodišu (1 : 3).

Bojan Ropoša
Arhiv NTK Sobota
Bojan Ropoša.

V 1. SNTL so člani Keme Murexin I v Zeleni dvorani Puconci premagali Kajuh Slovan s 4 : 0 (Damjan Zelko, Luka Norčič in Tomaž Pelcar so dosegli po eno zmago, v paru pa sta še eno prispevala Zelko in Pelcar). Članice Keme Murexin so izgubile s Kajuhom Slovanom z 1 : 4, edino zmago za Pucončane je dosegla Blažka Harkai. 

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci, ntd-kajuh-slovan
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar.

V 3. SNTL vzhod za moške je ekipa B2 I Bendl v Kranju premagala Soboto II s 6 : 0, slednja pa je nato izgubila še s Škofjo Loko s 6 : 2. Po eno zmago za mlade Sobočane sta prispevala Luka Šantavec in Nejc Titan.  

namizni-tenis kema ntk-sobota puconci
Kaj zdaj berejo drugi