vestnik

Šimundža: "Verjamem, da se nogometaši veselijo težke naloge, ki jih čaka." Vstopnice za prihodnjo sredo že na voljo

Vestnik, 14. 7. 2021
Aleš Cipot
Naslednji krog kvalifikacij bo odigran že prihodnji teden, nasprotnik bo bolgarski Ludogorets.
Šport

Naslednji krog kvalifikacij bo odigran že prihodnjo sredo ob 20. uri, nasprotnik bo bolgarski Ludogorets.

Po sinočnji tekmi v Fazaneriji sta pred novinarje stopila strateg Ante Šimundža in Žiga Kous. Slednji je poudaril, da je liga prvakov največje tekmovanje in največ, kar lahko v nogometu dosežeš. "Res je, da smo v tem novinci, vendar smo tekmo oddelali zelo dobro in tako kot v vsako, smo šli tudi tokrat stoodstotno," pravi. Z uvrstitvijo v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov si je Mura evropske tekme zagotovila vsaj do 26. avgusta. V primeru neuspeha v ligi prvakov, so avtomatsko v konferenčni ligi. Šimundža je ob tem dejal, da je to super, da si evropskih tekem želijo in za to trenirajo. Njegovi varovanci se zavedajo, da bo ritem tekem naporen, vendar trener verjame, da se veselijo težke naloge, ki jih čaka. 

Navijači so ekipi tudi sinoči dali dodatno moč, Šimundža pa je, kot že večkrat doslej, poudaril, da je tako številčna publika tudi dodatna odgovornost. Ocenil je, da so nogometaši odigrali zelo zrelo, ne zaletavo in ne naivno, obenem pa izkoristili priložnosti, ki so jih na tekmi imeli. Kous je še izpostavil, da je trener ekipi že pred začetkom srečanja dejal, naj verjamejo vase, na igrišču pa so to tudi pokazali. 

tiskovna-konferenca, mura
Aleš Cipot
Trener Mure Ante Šimundža

Se zaradi zgoščenega ritma tekem obeta še kakšna okrepitev? Šimundža pravi, da si kakšnega novinca v moštvu želijo, bo pa to odvisno tudi od morebitnih odhodov. Dodal je, da nekateri razgovori potekajo, smernice imajo, kako se bodo stvari razpletle, pa je odvisno od več dejavnikov. 

Kdo bo naslednji nasprotnik? 

Beloruski Šahtjor in bolgarski Ludogorec sta tako kot Mura in Škendija v torek odigrala povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Tako kot minuli teden so tudi na stadionu Čukarički v Beogradu z 1 : 0 zmagali Bolgari in se uvrstili v nadaljevanje kvalifikacij. Mura in Ludogorets se bosta prvič srečala že prihodnjo sredo na stadionu Fazanerija, povratno srečanje pa bo teden pozneje. 

Vstopnice že v prodaji

Že dan po preboju v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov je soboški klub pričel s prodajo vstopnic za sredino tekmo. Prednost pri nakupu bodo imeli tudi tokrat imetniki sezonskih vstopnic, cena pa ostaja 20 evrov za odrasle in 10 evrov za otroke do 14. leta starosti. Vsak lahko kupi največ tri vstopnice, za preostali dve plača ceno brez popusta, ki znaša 25 evrov za odraslega in 12 za otroka. 

mura, škendija
Aleš Cipot
Mura : Škendija

Danes in jutri med 15. in 20 uro si lahko vstopnice na prodajnem okencu zagotovijo imetniki sezonskih vstopnic, od petka naprej pa bo stekla tudi spletna prodaja. Takrat bodo lahko tudi na okencu karto kupili vsi ostali navijači. Med tednom je prodajno okence odprto med 15. in 20. uro, med vikendom pa od 14. do 18. ure. Vstopnice bodo kot za tekmo s Škendijo personificirane, zato mora imeti vsak imetnik karte pri sebi osebni dokument. Za vstop na stadion bo veljal PCT pogoj. 

Že pred tem, v soboto, bo na mestnem stadionu odigrana tekma 1. kroga Prve lige Telemach. V Murski Soboti bo gostoval Tabor Sežana, vstopnice pa so od danes naprej že na voljo. 

nš-mura 2.-krog kvalifikacije
Kaj zdaj berejo drugi