vestnik

"Nepravično do drugih bi bilo, da bi se mi razglašali za favorita"

Tomo Köleš, 24. 10. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Kaj je povedal trener Mure Ante Šimundža pred prvim četrtfinalnim pokalnim obračunom črno-belih z Domžalami?

Prva tekma četrtfinalnega dvoboja med Muro in Domžalami bo v četrtek, 24. oktobra, ob 17. uri v Domžalah. Povratna tekma bo 30. oktobra ob 19.30 v Murski Soboti. Ampak še pred razmislekom o četrtfinalu se je Ante Šimundža ozrl na zadnjo prvenstveno tekmo s Triglavom, ki se je v Fazaneriji končala z 2 : 2: »Mi smo šele nekaj dni pred srečanjem sestavili ekipo, saj so nekateri igralci imeli virozo. Začetna postava ni bila takšna, kot sem si jo sprva zamislil. Ampak ne glede na to nas gostje niso presenetili, saj smo pričakovali, da bodo igrali kompaktno in agresivno ter bodo nevarni iz protinapadov. Mi smo v prvem polčasu igrali slabo, ampak krivda za to je tudi v kakovosti nasprotnika. V drugem smo bili precej boljši, vendar smo imeli slabo taktično kulturo, ki nas je stala tudi drugega zadetka. Vseeno nam je uspelo izenačiti, to pa je bilo po mojem mnenju tudi najbolj pravično."

DSC_1114
Aleš Cipot
Triglav trenutno nima glavnega trenerja, zato ga je v Fazaneriji vodil tehnični vodja ekipe Vlado Šmit.

Konec oktobra bo za Muro zelo naporen.

"To je ritem, ki ti pove, da si zelo uspešen. Zelo dobro je, da so te viroze mimo, upam, da se ne bo kakšna znova pojavila. Poškodbe v naši ekipi na srečo ni nobene, tako da v polni zasedbi pričakujemo prihajajoče tekme. Tudi Jon Šporn se vrača po odsluženi kazni, tako da imamo zadostno število igralcev. Imeli bomo rotacije, v vsakem primeru pa želimo na tekmah iskati pozitivne rezultate."

Nekateri menijo, da je škoda, da se Domžale in Mura merita že v četrtfinalu, saj naj bi šlo za finale pred finalom.

"Sam se ne bi tako hitro postavljal v vlogo favorita, ker za to nimamo niti ene osnove. Če bi razmišljali o tem, da smo mi favoriti, bi bili nepošteni do vseh drugih ekip. Tako da se ne morem strinjati s tem mnenjem, vsak pa ima svoje videnje in svoj pogled. Mi razmišljamo le o prihajajoči tekmi. Naredili smo analizo prvenstvenega srečanja, nato pa takoj preobrnili misli k tekmi z Domžalami. Ta dvoboj je specifičen v primerjavi s prvenstvom, ker gre za dva obračuna v relativno kratkem času. Tako da bi bili zelo zadovoljni s pozitivnim izidom na prvi tekmi."

trener, ante-šimundža, mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža: "V polni zasedbi pričakujemo prihajajoče tekme."

nogomet ante-šimundža pokal-slovenije mura-domžale