vestnik

Neustavljivi pohod Mitje Horvata, Žibrat v Murski Soboti

Tomo Köleš, 14. 11. 2018
Jure Zauneker
Šport

Prekmurec v dresu ravenskega Inter Diskonta je spet dobil vse svoje tri dvoboje in tako prispeval k zmagi Korošcev proti puconski Kemi s 5 : 3. V torek bo v Murski Soboti kvalifikacijska tekma Slovenija - Romunija.

Na tekmovanju za naslov namiznoteniškega pokalnega prvaka Slovenije se je žreb poigral, tako da sta se že v 1. kolu pomerili prvoligaški ekipi Kema I in Krka. Po dramatičnih bojih so minuli petek v Puconcih na koncu slavili varovanci trenerja Mirka Ungerja in se veselili zmage nad aktualnim državnim prvakom iz Novega mesta s 5 : 4. Pri Kemi sta dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko ter enkrat Luka Norčič.

74df3bb504a0f314ea5cee3886a1cf71
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar je dobil dva dvoboja proti Krki.


Za Krko je vse tri svoje dvoboje dobil Srb Lorencio Lupulescu, eno je dodal Tilen Cvetko, trikrat pa je izgubil Tilen Novak. Pucončani se bodo v četrtfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja Mengeš I – Inter Diskont II. Kema II pa je v Puconcih izgubila s favorizirano Muto z 0 : 5. Pri članicah so igralke Keme že uvrščene na sklepni turnir, ki bo 8. decembra, organizator bo določen pozneje. Ekipa Sobota se letos ni prijavila za pokalno tekmovanje.

5e626e070838a1a78b45d4449bf09857
Jure Zauneker
Pri članicah so igralke Keme že uvrščene na sklepni turnir.

V soboto pa je bil na sporedu 6. krog v prvi namiznoteniški ligi. Kema I je gostila Inter Diskont in izgubila po hudem boju s 3 : 5. Po enkrat so zmagali Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič. Med gosti z Raven na Koroškem pa je bil znova nepremagljiv Prekmurec Mitja Horvat in tako nanizal še tri zmage. V tej sezoni je dobil vseh petnajst svojih dvobojev. Po eno zmago sta dodala Darko Jamšek in Janez Petrovčič.

80904e80733d66138e4f1cabb57a9498
Jure Zauneker
Mitja Horvat je doslej v prvi ligi dobil vseh svojih petnajst dvobojev.


Kema I je trenutno z dvema zmagama in štirimi porazi na 6. mestu. Ekipa Sobota je že prejšnji teden v sredo odigrala tekmo z neporaženim Mariborom in izgubila z 0 : 5. Za Soboto so tokrat igrali Jože Žekš, Darko Fijavž in Vojko Gumilar, za Maribor pa Danilo Piljak, Matevž Črepnjak (vsak dve zmagi) in Redy Petrovič, ki je bil s 3 : 2 boljši od Fijavža. Sobota je še vedno brez točke na 10. mestu.

d1bb8dffcb6bab8ed7d4b6e372bb2deb
Jure Zauneker
Damjan Zelko je prispeval dve zmagi k slavju Keme nad Krko.

Igralke Keme so doma gostile prav tako še neporaženo ekipo Ljubljana, katere trener je Prekmurec Borut Veren. Pričakovano so slavile Ljubljančanke s 5 : 0, čeprav je bila Staša Matis dvakrat zelo blizu zmage, saj je z dvojčicama Zalo in Niko Veronik obakrat izgubila z 2 : 3. Za Kemo sta igrali še Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec, za Ljubljano pa Tamara Pavčnik, ki je kot Nika Veronik zmagala dvakrat, enkrat pa še Zala Veronik. Varovanke trenerja Mirka Ungerja so po šestih krogih s tremi zmagami in dvema porazoma na 4. mestu. Vmes so že bile enkrat proste, saj je v prvi ženski ligi devet ekip.

f0b102b456a3a113591894ae88318997
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar je proti Inter Diskontu dosegel eno zmago.


V torek, 20. novembra, ob 18. uri se v dvorani OŠ III v Murski Soboti obeta prava poslastica za vse ljubitelje športa. Na sporedu bo namreč kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo med namiznoteniškima reprezentancama Slovenije in Romunije.

722af4b646bc45771f34aa903df411bd
Jure Zauneker
Damjan Zelko je prav tako prispeval eno zmago ob porazu Keme proti Ravenčanom.

V prvi postavi bodo igrali Darko Jorgič, Deni Kožul in tudi Pomurec na začasnem delu v tujini Jan Žibrat. Rezervi bosta Peter Hribar in Tilen Cvetko. Romuni so napovedali prihod svojih najboljših, tudi finalist letošnjega evropskega prvenstva Ovidiu Ionescu naj bi prišel. Ionescu je trenutno na 46. mestu na svetovni rang lestvici, Jorgič pa na primer na 57. mestu. Po dolgem času torej spet kvalifikacijska tekma v prestolnici Pomurja.



Mitja Županek
Jan Žibrat bo v torek v Murski Soboti nastopil v prvi postavi proti Romunom. 
namizni tenis kema puconci Mitja Horvat Tomaž Pelcar Damjan Zelko Nuša Vogrinčič