vestnik

Neverjeten uspeh Keme: obe ekipi v finalu končnice!

Vestnik.si, 21. 4. 2022
Jure Zauneker
Ženska ekipa NTK Kema Puconci je dosegla največji uspeh v zgodovini kluba.
Šport

Članom in članicam Keme je v polfinalu končnice državnega namiznoteniškega prvenstva uspel izjemen podvig: oboji so se uvrstili v finale, s tem da so odločilno tretjo zmago dosegli na gostovanju.

Po prvih dveh tekmah je bil skupni izid v zmagah pri obeh parih 1 : 1, tako moška kot ženska ekipa Keme pa je igrala z Interdiskontom. Pucončani so v odločilni tretji tekmi na Ravnah na Koroškem premagali Interdiskont s 5 : 3. Tomaž Pelcar in Damjan Zelko sta dosegla po dve zmagi, eno pa je dodal še Luka Norčič. Za Korošce je vse tri zmage prispeval Prekmurec Mitja Horvat.

Damjan Zelko in Tomaž Plecar
Arhiv NTK Kema
Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

Pucončanke so že s tretjim mestom po rednem delu dosegle največji uspeh v zgodovini kluba v ženski konkurenci, v tretji tekmi polfinalne končnice pa so na Ravnah "poteptale" članice Interdiskonta kar s 5 : 1. Ana Kovačec in Ema Crnkovič sta zmagali po dvakrat, enkrat pa Blažka Harkai. Za Korošice je edino zmago dosegla Nuša Kadiš.

Puconski ekipi sta se tako s skupnim izidom 2 : 1 uvrstili v finale. Člane tam čaka ŠD SU I iz Novega mesta, ki je z 2 : 0 odpravil Savinjo, članice pa Kajuh - Slovan iz Ljubljane, ki je bil prav tako z 2 : 0 boljši od Letrike iz Vrtojbe. 

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci, ntd-kajuh-slovan
Jure Zauneker
Luka Norčič je dosegel eno od pomembnih zmag, ko je ugnal Žigo Kristijana Žigona s 3 : 2.

namizni-tenis kema-puconci končnica inter-diskont