vestnik

Za "Bele" iz Danske govori zgodovina, ti so veseli, da bo Fazanerija prazna

Vestnik.si, 17. 9. 2020
Vestnik.si
Aarhus
Šport

Vezist Aarhusa Nicolai Poulsen pravi, da spoštujejo Muro in vedo, da je zelo dobro krenila v novo sezono, vendar se sami zanašajo na svojo uspešno ponedeljkovo predstavo v danskem prvenstvu.

"K svoji nalogi pristopamo s spoštovanjem do dobre slovenske ekipe, ki v treh prvenstvenih krogih še ni izgubila, a se sami zanašamo na to, da lahko ponovimo našo zelo dobro ponedeljkovo predstavo v prvem krogu našega prvenstva. Malce nam gre v korist tudi to, da Mura na tekmi ne bo smela imeti svojih domačih navijačev, ampak takšna so pač pravila Uefe. Če bomo pravi, kot smo bili v ponedeljek, po mojem uspeh naše ekipe ne bi smel izostati," je povedal Poulsen. 

1cd4c642eaa9c8c2aae3b01e35a6f158.jpeg

AGF Aarhus s svojimi nogometaši, ki imajo vzdevek "beli", bo trd oreh za Muro, tako kot so Skandinavci vedno bili za slovenske nogometaše. Gre za klub, ki je bil petkrat državni prvak in devetkrat pokalni prvak. V prvem krogu letošnjih kvalifikacij lige Evropa je premagal finsko ekipo Espoo Honka s 5 : 2 (3 : 1), s tem da je dva gola dosegel v sodnikovem dodatku. Za Aarhus so zadeli Frederik Tingager, Patrick Mortensen dvakrat (en gol iz enajstmetrovke), Patrick Olsen in Sören Tengstedt. So pa Danci to tekmo odigrali že 27. avgusta. Ta teden so v ponedeljek v prvem krogu danskega prvenstva doma ugnali Vejle s 4 : 2 (2 : 0) in spet so en gol dosegli v sodnikovem dodatku. Znova sta zadela Mortensen in Tingager, strelca pa sta bila še Jon Dagur Porsteinsson in Benjamin Hvidt. Očitno je, da gre za strelsko zelo razpoloženo ekipo, ki pa tudi sama dobiva zadetke. 

ddd82c21190a7ea6fda5196956fd3fcc.jpeg

Mura je v svoji zgodovini evropskih tekem dvakrat igrala z Danci in obakrat izpadla. Leta 1996 je potem, ko je že izločila Bečej iz Vojvodine, na gostovanju pri Lyngbyju, klubu iz predmestja Köbenhavna, po boljši igri iztržila izid 0 : 0, nato pa doma nepričakovano izgubila z 0 : 2 (dobila je gola iz dveh hitrih protinapadov), kar je bilo takoj po tekmi usodno za takratnega trenerja Filipa Mendaša. Leta 1998 je najprej gostila Silkeborg in se po številnih priložnostih morala zadovoljiti z remijem 0 : 0, v Silkeborgu pa je potem po precej obrambni igri izgubila z 2 : 0, oba gola je dobila v drugem polčasu. Trener Mure je bil takrat Miran Koblencer. 

b06567f381fe87fc11e9f3b296ab622f.jpeg

AGF Aarhus na svoji uradni spletni strani v zadnjem sporočilu opisuje, da se bo tekma igrala "v manjšem mestu Murska Sobota na mestnem stadionu Fazanerija, ki s svojo lokacijo v gozdu spominja na stadion Kongelunden v Aarhusu." Pravi še, da "so trenutno v severni Sloveniji prijetne temperature z nekaj več kot dvajsetimi stopinjami, sicer je za zvečer bil napovedan dež, a kot kaže, bo v Murski Soboti med tekmo ostalo suho."  

aarhus mura nicolai poulsen
Kaj zdaj berejo drugi