vestnik

Nik Lorbek: "Mura je zasluženo na četrtem mestu"

Tomo Köleš, 29. 5. 2019
Nataša Juhnov
Mariborčan v dresu Mure je postal v zadnjih dveh sezonah nepogrešljivi člen čete Anteja Šimundže.
Šport

Po uspehu črno-belih in uvrstitvi v kvalifikacije za ligo Evropa nam je nekaj svojih misli zaupal Nik Lorbek, nepogrešljivi člen Šimundžine vrste in nepopustljivi borec na sredini igrišča.

Ta remi izjemoma velja kot zmaga.



"Res je, lahko bi rekli tako. Remi nam je prinesel cilj oziroma rezultat, ki smo si ga želeli, zato smo zelo zadovoljni."

Se zavedate, kaj ste sploh storili? Mura je postala prvi slovenski nogometni klub, ki se je v treh zaporednih sezonah prebil iz tretje lige v evropsko tekmovanje. To je nov mejnik.

"Zelo smo veseli zaradi takšnega dosežka. Zdaj je najprej čas, da se v naslednjih desetih do štirinajstih dneh dobro spočijemo, nato pa se pripravimo za naslednjo sezono. Verjamem, da lahko še izboljšamo svoje predstave in dosežemo še boljši izid kot letos."

Kaj vam je šlo po glavah, ko ste v prvem polčasu izgubljali z 0 : 1, in kaj v zadnjih petnajstih minutah, ko ste krčevito branili ta remi?

"Ko imaš v glavi samo en cilj, poskušaš, da te ta en zadetek ne vrže iz tira. Bili smo skoncentrirani samo na ta cilj, ne glede na to, kaj se zgodi na igrišču. Na koncu smo malo viseli, vendar je bilo to normalno, saj smo pričakovali, da bodo Celjani napadli z velikim številom igralcev. Ampak vzdržali smo in nagrada je tu."



Če pogledamo celotno sezono, je Mura zasluženo na četrtem mestu?

"Mislim, da je. Menim, da smo pokazali zelo dobre igre skozi celo sezono, v kateri smo uspeli zmanjšati nihanja. Imeli smo dobre predstave. Tudi ko smo izgubljali, smo imeli neko igro in priložnosti, tako da je lahko vtis na koncu sezone samo pozitiven."

Kam bo Mura v Evropi šla najprej?

"Tja, kamor nas bodo pripeljale kroglice."




nogomet mura Nik Lorbek evropa celje pogovor