vestnik

Nogometaši Beltinec s petimi okrepitvami

Vestnik, 24. 2. 2021
Aleš Cipot
Uvodni trening Beltincev
Šport

V zimskem prestopnem roku se je nogometašem ND Beltinci Klima Tratnjek pridružilo pet igralcev, štirje novinci in en povratnik.

Na posojo se je vrnil Luka Marič, ki je k Beltinčanom prišel že v poletnem prestopnem roku iz mladinske ekipe NŠ Mura, zaradi dobrih predstav pa se je ponovno vrnil v Mursko Soboti. Ekipi Beltinec se bo pridružil po sanaciji poškodbe stegenske mišice. 

mura, okrepitev, nš-mura
Aleš Cipot
Luka Marič

Prvi izmed novincev je vezist Staš Dobaj, ki je doslej igral za Dravograd. Dvajsetletnik je z nekaterimi igralci in trenerjem že sodeloval v mladinskih selekcijah NK Maribor, kjer je igral vse do predlani. V letošnji sezoni je v 3. SNL pri Dravogradu vknjižil sedem nastopov ter enega v pokalu Pivovarna Union. 

Žutim se je pridružil Tilen Klobasa, ki je doslej igral pri Gradu. Radgončan je prve vidnejše nogometne korake naredil pri NŠ Mura, kjer je igral v prvi ligi U15. V letošnji sezoni je v pomurski ligi za ekipo Grada odigral osem tekem in dosegel šest zadetkov. 

V Beltince se je iz hrvaškega NK Mladost Ždralovi preselil Jakov Katuša, ki je za klub odigral na vseh trinajstih tekmah lige, en nastop je dodat v hrvaškem pokalu. Pred tem je igral še za Slaven Belupo II in NK Zadar. Hrvaški ofenzivni vezist in krilni napadalec se bo prvič preizkusil v tujini. 

trening, uvodni-trening, beltinci
Aleš Cipot
Uvodni trening Beltincev

Ekipi pa se je pridružil tudi mladi vratar Filip Starič, ki je nazadnje igral za NK Maribor Tabor, pred tem pa za NK Rogaško. Nekaj časa je preživel tudi pri španskem tretjeligašu UD San Sebastián in srbski FK Vojvodini. 

nd-beltinci okrepitve žuti