vestnik

Nogometašinje Pomurja v derbiju ugnale Olimpijo

Vestnik.si, 10. 10. 2021
Martin Metelko
Špela Kolbl je bila znova strelka za Pomurje.
Šport

V 7. krogu slovenske ženske nogometne lige je bil na sporedu edini pravi derbi, Pomurke pa so v Ljubljani z 2 : 0 premagale najhujšo konkurentko Olimpijo.

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se tako Ljubljančankam, pri katerih nastopajo tri nogometašinje iz Pomurja (Sara Nemet, Manja Rogan, Anja Prša) maščevale za poraz v uvodnem krogu pokalnega tekmovanja, ko je Olimpija v Bratoncih slavila s 5 : 3. Oba zadetka so Pomurke dosegle v drugem polčasu. V 62. minuti je bila po kotu, ki ga je izvedla Kaja Korošec, s strelom z glavo natančna Helena Božić - 0 : 1. V 67. minuti si je žogo na sredini igrišča priborila Sara Makovec in jo po krajšem prodoru poslala pred kazenski prostor, kjer jo je sprejela Špela Kolbl, ki je najprej preigrala branilko in nato z diagonalnim strelom po tleh z desnico poslala okroglo usnje v daljši kot vrat Sare Nemet - 0 : 2. Sedaj sta Olimpija in Pomurje poravnani na vrhu lestvice s po 18 točkami, Špela Kolbl pa je na drugem mestu lestvice najboljših strelk s 17 zadetki (na vrhu je Ana Milovič iz Olimpije s 25 goli). 

ŽNK Olimpija Ljubljana - ŽNK Nona Pomurje Beltinci 0 : 2 (0 : 0)

Igrišče z umetno travo v športnem parku Jama Ljubljana Bežigrad, 40 gledalcev, sodnik: Niko Mihelič (Ptuj).

Strelki: 0 : 1 Božić (62), 0 : 2 Kolbl (67).

Rumeni kartoni: Prša, Žvokelj, Klopčič, Milović, Duronjić, Bratuša; Makovec, Juršnik.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Nemet, Žvokelj (Hagan, 54), E. Kos (Klopčič, 16), Kralj, Duronjić, Rogan kap., Milović, Prša, Vindišar, Križaj, Paliska (Kumalić, 40). Trener: Milomir Kondić.  

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Vamberger, Korošec, Kolbl kap. (Šoštarič Karič, 93), Juršnik, Rozmarič, Božić, L. Kos (Rakovec, 72), K. Horvat (Vilčnik, 57, Sok, 85), Makovec, Dimitrijević, Nemec (Eferl, 57). Trener: Marjan Rajbar.  

Tomo Köleš
Helena Božić je povedla Pomurke v vodstvo.
žnk-pomurje-beltinci žnk-olimpija-ljubljana 7.-krog 0-:-2