vestnik

Nogometne tekme se prestavljajo ...

Vestnik.si, 10. 10. 2020
Jure Zauneker
Pomurske lige malega nogometa prekinjajo svoje tekmovanje, prestavljene pa so tudi nekatere tekme velikega nogometa.
Šport

Zaradi vse slabših razmer in novih ukrepov glede covid-19 so bili v nekaterih ligah velikega in malega nogometa že primorani prekiniti tekmovanje ali preložiti nekatere tekme.

Tako ne bo odigrano srečanje 7. kroga MNL Murska Sobota NK Dokležovje - ŠD Cven, ker je bil eden od nogometašev pri Dokležovju okužen s koronavirusom. Prestavljeni sta že tudi tekmi Mura veterani - Tišina in Roma - Apače. 
Prav tako je prestavljeno srečanje 7. kroga MNL Lendava Graničar - Prekmurec Dobrovnik, saj je bil pri testiranju pozitiven na covid-19 eden od igralcev Graničarja. 
Pri malem nogometu je OZ KMN Puconci že izdalo sporočilo, da je "upravni odbor (UO) Občinske zveze klubov malega nogometa (OZKMN) Puconci zaradi novih sprejetih ukrepov za zajezitev širjenja bolezni covida-19 in negotovih razmer, povezanih z ukrepi, za nedoločen čas prekinil tekmovanji v skupini A in B." UO OZ KMN Puconci bo poskušal v najkrajšem možnem času pridobiti mnenje NIJZ, če sploh lahko oziroma pod katerimi pogoji nadaljuje s tekmovanji v svojih ligah.
Podobno so se odločili tudi v ravenski ligi. "Zaradi novega odloka Vlade Republike Slovenije in naraščanja okužb s koronavirusom, se je vodstvo ZKMN Ravenske lige odločilo, da se tekme pod okriljem naše Zveze ta vikend ne odigrajo. Tekom naslednjega tedna bo vodstvo Zveze pridobilo mnenje NIJZ pod kakšnimi pogoji se lahko tekme odigravajo in sezona nadaljuje," so sporočili.
Enako so se odločili tudi v MNL Zahodno Goričko, tekmovanje pa so nasploh prekinili v MZKMN Goričko: "Zaradi nevarnosti širjenja bolezni koronavirusa (SARS-CoV-2) in sprejetih ukrepov za zajezitev širjenja okužb do nadaljnjega prekinjamo tekmovanje v MZKMN Goričko. O nadaljevanju tekmovanja boste tako ekipe, igralci in navijači pravočasno obveščeni, ko bo ocenjeno, da ponovno obstajajo pogoji za zbiranje večjega števila oseb na javnih prireditvah. Tudi v MZKMN Goričko želimo poskrbeti predvsem za zdravje igralcev, uradnih oseb in obiskovalcev tekem, zato je omenjeni ukrep povsem razumljiv. Hvala za razumevanje!"
Enakim ali podobnim ukrepom so že sledile ali pa še bodo tudi druge pomurske lige malega nogometa. 
Jure Zauneker
Takšnih podob na tekmah malega nogometa to jesen vsaj zaenkrat ne bomo več videli.
nogomet lige koronavirus prekinitev prestavitev
Kaj zdaj berejo drugi