vestnik

Nogometni klubi še vedno tavajo v temi

vestnik.si, 19. 3. 2020
Aleš Cipot
Bo Olimpija predčasno prvakinja, Mura pa končala na petem mestu?
Šport

Čeprav so slovenski nogometni prvoligaši dobili sporočilo Nogometne zveze Slovenije, praktično niso izvedeli ničesar novega in še naprej ne vedo, kako naprej.

Koronavirus je prekinil tudi tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi, NZS pa jim v trenutnem stanju ne more dati nobenega malce bolj določenega navodila. Vsem klubom je poslala le tole sporočilo: 

"Ker je nemogoče trditi, kdaj se bo sezona lahko nadaljevala, tako doma kot v Evropi, je za zdaj pripravljenih več scenarijev za nadaljevanje evropskih pokalov, po katerih bi bilo finale Lige prvakov odigrano konec junija. UEFA je vsem nacionalnim zvezam omogočila, da prvenstva zaključijo do konca junija 2020, medtem ko se nova evropska sezona pričenja s prvim kvalifikacijskim predkrogom julija 2020. To pomeni, da glede na izredno situacijo časa za odmor med prvenstvoma praktično ne bo. Pripravljenih imamo več različnih scenarijev, in ko se bo pandemija pričela umirjati ter bo možno določiti realne okvirje za dokončanje letošnje klubske sezone, vas bomo z njimi tudi seznanili."
To, da klubom ponuja več možnih scenarijev, je enako kot nič, saj jim iz tega še vedno ni jasno, kako in kdaj se bo vse skupaj nadaljevalo. Če bi epidemija koronavirusa trajala tako dolgo, da aktualnega prvenstva ne bi bilo možno pravočasno izpeljati do konca, se za zdaj ponujajo štirje scenariji. Prvi bi bil, da obveljajo trenutni izidi in bo Olimpija prvak. Drugi je, da obveljajo trenutni rezultati, naslov prvaka pa sploh ne bo podeljen. Tretji je, da se bo organizirala končnica na izpadanje. Četrti pa je, da se ta sezona enostavno prekliče, nihče ne bo prvak in nihče ne bo izpadel. Vprašanje je, če bi se večina klubov s tem zadnjim scenarijem sploh strinjala, saj bi to pomenilo, da so se igralci 25 krogov trudili za prazen nič. Praznina pa tako za zdaj še na veliko zija pred vsemi klubi.  
nogomet korona-virus prva-liga prekinitev nadaljevanje
Kaj zdaj berejo drugi