vestnik

(NOVA POGODBA) Na Poljskem so zadovoljni s prekmurskim branilcem

Rok Šavel, 11. 12. 2021
Foto: Bartek Perek
Erik Janža je podaljšal pogodbo s poljskim prvoligašem.
Šport

Erik Janža, ki je nogometno pot pričel pri soboški Muri, je s poljskim prvoligašom Gornikom podaljšal pogodbo do konca junija 2024.

Slovenski levi-bočni branilec Erik Janža je podpisal novo pogodbo s svojim trenutnim delodajalcem - Gornik Zabrze. Nekdanji Muraš, ki je igral še za Domžale, Maribor, Viktorio Plzen, Pafos in Osijek, se je v Zabrze preselil konec junija 2019 in je imel pogodbo veljavno do konca aktualne sezone, a so na Poljskem očitno zadovoljni z njegovimi predstavami in so že podpisali novo pogodbo, ki bo veljavna do konca junija 2024.



Kot so zapisali na klubski spletni strani, je Janža hitro požel simpatije Gornikovih navijačev s svojim pogumom in srčnostjo, prispeval pa je tudi kar nekaj asistenc (v prvi sezoni osem, v trenutni je pri treh). Na tekmi v 15. krogu, ko se je njegov klub, ki trenutno zaseda osmo mesto v poljski prvi ligi, meril z Legio, je prispeval tudi prekrasen zadetek, so poudarili v klubu ob podpisu nove pogodbe.

Janža, ki sicer prihaja iz puconske občine (Puževci), je svoje prve nogometne korake naredil pri Muri, doslej pa je zabeležil tudi en nastop v dresu slovenske reprezentance.

erik-janža nova-pogodba nogomet
Kaj zdaj berejo drugi