vestnik

Novak ostaja, prihaja Miklova

Miha Šoštarič, 29. 7. 2020
Osebni arhiv
Veronika Mikl se vrača v ŽOK Ljutomer. FOTO OSEBNI ARHIV
Šport

Priprave za novo sezono se bodo začele 12. avgusta

Ženskemu odbojkarskemu klubu (ŽOK) Ljutomer je slabo kazalo v minuli sezoni 1. državne B-lige. V štirinajstih krogih rednega dela prvenstva so Ljutomerčanke dosegle le pet zmag (17 točk), v štirih dvobojih v ligi za obstanek pa le eno zmago in bile v nezavidljivem položaju, saj bi morale v preostalih šestih dvobojih sezone doseči kar nekaj zmag, če bi želele obstati v ligi. Takrat je, zaradi koronavirusa, prišla prekinitev in dokončna odpoved prvenstva. S tem so Ljutomerčanke dobile priložnost, da tudi v novi sezoni nastopajo v 1. B-ligi.

Po nizu slabših izidov v minuli sezoni je dolgoletnega trenerja Andreja Tota nasledil Bojan Novak in ta se je z vodstvom kluba dogovoril za sodelovanje tudi v novi sezoni. Z željo, da bi igrali vidno vlogo v ligi desetih ekip, so moštvo okrepili. Dres ŽOK Ljutomer bo tako znova nosila Veronika Mikl, 21-letna reprezentančna igralka na položaju libera.

Veronika Mikl, ki je pred leti že bila članica ljutomerskega kluba, je bila po uspešnih igrah v Puconcih v minuli sezoni članica novogoriške ekipe.

Po težavah na položaju organizatorke igre v minuli sezoni, ko je morala v končnici ekipi pomagati izkušena, a že pred tem »upokojena« Ana Praprotnik Flisar, bosta v novi sezoni na tem igralnem položaju zaigrali izkušeni 27-letna Urška Stavbar, ki je nazadnje nosila dres ptujske ekipe, in 25-letna Monika Banfi, ki je z Novakom že sodelovala v Puconcih. Kot univerzalno igralko, ki lahko igra na več igralnih položajih, so v klub pripeljali 24-letno Hrvatico Ano Stanković, ki je bila v minuli sezoni članica lendavske Muranie, za prihodnost ljutomerske ženske odbojke pa bosta poskrbeli tudi 16-letni Ana in Anja Kolmanič, ki prihajata iz Murske Sobote. Vodstvo ŽOK Ljutomer načrtuje še vsaj eno okrepitev, do začetka priprav (12. avgust) pa bo znana dokončna sestava članske ekipe za prihodnjo sezono.

odbojka veronica