vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) S Šimundžo v Bolgarijo tudi Ošlaj? Čontala najbolj resna možnost za novega trenerja

Vestnik.si, 27. 12. 2021
Aleš Cipot
Damir Čontala (v črnem) je v preteklosti vodil tretjeligaša Tromejnik iz Kuzme, treniral kadetsko selekcijo Mure, v zadnjem letu pa je bil del strokovnega vodstva pri članski ekipi Mure, kjer je bil zadolžen za analiziranje tekmecev.
Šport

Športni časnik EkipaSN danes nadaljuje s včeraj razkrito zgodbo o odhodu Anteja Šimundže. Vodstvo Mure novice še ni potrdilo.

Robert Balantič v prispevku Šimundža zaprl črno-belo poglavje, v Fazaneriji se niso zmenili za (vsaj) 20 ponujenih piše, da je očitno konec ugibanj o tem, ali bo Ante Šimundža prevzel vodenje serijskega bolgarskega prvaka Ludogoreca.

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža bo prevzel vodenje serijskega bolgarskega prvaka Ludogoreca. Podpis pogodbe bi se lahko zgodil že kmalu.

Po podatkih Ekipe24 so se v petek sestali Šimundža, predsednik Mure Robert Kuzmič in športni direktor kluba Denis Rajbar. Na tem sestanku je domnevno Šimundža obema sporočil, da končuje štiri leta in pol dolgo poglavje na klopi Mure ter da bo prevzel Ludogorec. V Bolgarijo se bo predvidoma odpravil tudi njegov pomočnik Damjan Ošlaj.

acda5d1377d36dcb145818b1460205a2
Arhiv NŠ Mura
Robert Kuzmič in Ante Šimundža sta spisal odlično zgodbo v Muri, zdaj so se njune poti očitno razšle.

Edini slovenski športni časnik še poroča, da se je po včerajšnjem razkritju vodstvu Mure ponudilo vsaj 20 nogometnih trenerjev, a se uprava kluba menda nagiba le k eni možnosti. Kot vse kaže, bo na trenersko klop črno-belih sedel Damir Čontala. Gre za 37-letnega nogometnega trenerja, ki je v preteklosti vodil tretjeligaša Tromejnik iz Kuzme, treniral kadetsko selekcijo Mure, v zadnjem letu pa je bil del strokovnega vodstva pri članski ekipi Mure, kjer je bil zadolžen za analiziranje tekmecev.

Vodstvo Mure novice o zamenjavi trenerja za zdaj še ni potrdilo. »Do nadaljnjega v klubu ne komentiramo nič v zvezi s tem,« so iz kluba sporočili v nedeljo.

mura ludogorec ante-šimundža damir-čontala