vestnik

NŠ Mura: "Naš klub ni deležen enakopravnega sodniškega kriterija"

V. T., 11. 3. 2019
Aleš Cipot
Poraz Mure na gostovanju v Velenju.
Šport

Nogometna šola Mura je po včerajšnji tekmi podala izjavo za javnost z mnenjem o sojenju.

Takole so zapisali na svoji FB strani: "v NŠ Mura spremljamo sojenje na tekmah Prve Lige Telekom Slovenije in na tekmah našega kluba. V NŠ Mura se sicer ne želimo javno opredeljevati in ocenjevati dela sodnikov, saj verjamemo da Nogometna zveza Slovenije in sodniška organizacija temu pomembnemu področju namenjata veliko pozornosti.Kljub temu pa menimo, da po včerajšnji tekmi z velenjskim Rudarjem moramo opozoriti na sojenje." NŠ Mura je v svoji izjavi za javnost zapisala: "Po uvodnih treh krogih spomladanskega dela prvenstva menimo, da naš klub ni deležen enakopravnega sodniškega kriterija, ki je pomembno vplival na razplete tekem z nekaterimi uglednimi slovenskimi klubi."



To svoje mnenje podkrepljujejo s primerom z zadnje tekme: "VVelenju je v 20. minuti srečanja David Kašnik nad Žanom Karničnikom storil prekršek, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa drugega rumenega kartona ni pokazal igralcu, ki je storil prekršek, ampak Marku Ćošiću. Ob tem je glavni sodnik srečanja pokazal še en rumeni karton, ki v zapisniku na uradni spletni strani Prve lige niti ni zabeležen. Ta primer kaže na upravičeno domnevo, da bi se srečanje, v primeru drugačnih sodniških odločitevlahko končalo drugače."
Pravijo še: "Ponosni smo, ko slišimo, da NŠ Mura predstavlja poživitev za slovenski klubski nogomet, vseeno pa ostaja slab občutek, da se sodniške napake v škodo novinca v prvoligaški druščini dogajajo prepogosto. V NŠ Mura si želimo, da se pozitivna podoba rastoče slovenske prve lige, povezuje z atraktivnimi tekmami, dobrem navijanju, obiskih na stadionih, kar predstavlja zdrave temelje za razvoj slovenskega nogometa. Žal pa pozitivne razprave o slovenskem nogometu v zadnjem času prevečkrat preglasijo tiste o sojenju."
Čisto ob koncu pa iz NŠ Mura dodajajo še: "Zato upamo, da bomo o stanju odkrito spregovorili in se seznanili z ukrepi, da bi bilo takšnih razprav manj, pozornost pa bo usmerjena v napete dvoboje vedno bolj konkurenčne prve slovenske nogometne lige. Nogometna zveza si prizadeva ustvarjati dobre pogoje za slovenski nogomet, zato upamo, da bo temu sledila tudi sodniška organizacija s primernim odzivom in predstavitvijo ukrepov, ki bi trenutno stanje izboljšali. V dobro kluba, v dobro slovenskega nogometa in v dobro vseh, ki imajo radi nogometno igro."

eed5e02b5a079a7d91d5420a9a428fbb
Aleš Cipot
Poraz Mure na gostovanju v Velenju.

Aleš Cipot
Poraz Mure na gostovanju v Velenju.
NŠ Mura izjava o sojenju
Kaj zdaj berejo drugi