vestnik

Nuša Ladinek na klopi NK Hodoš

D. N., 20. 7. 2020
Jure Zauneker
Nuša Ladinek je prevzela vodenje članske ekipe NK Hodoš.
Šport

Po poročanju Nogometne zveze Slovenije je Nuša Ladinek pred dnevi postala glavna trenerka Nogometnega kluba Hodoš, ob tem pa ostaja v strokovnem štabu selektorja Boruta Jarca, kjer opravlja funkcijo pomočnice.

Nuša Ladinek je z ekipo že opravila prvi trening, saj konec avgusta začenjo z ligaškim tekmovanjem, v tem času pa bodo opravili pripravljalno obdobje. "Odzivi po prvem treningu so pozitivni, vem pa, da me čaka obdobje nenehnega dokazovanja, kar me bo dodatno izoblikovalo."

Kot je pojasnila za NZS, so tekmovalni cilji v tej sezoni podobni lanskim, kar pomeni, da se želijo uvrstiti med prve tri ekipe ligaškega tekmovanja. 

d5e4bfdb2d5be851f1c9e41925f7b8e7
Aleš Cipot/fotolens.si
Nuša Ladinek je prevzela vodenje članske ekipe NK Hodoš.

Trenerka je povedala, da jo je k sodelovanju povabil predsednik NK Hodoš, želja po vrnitvi v delovni proces v klubu pa je bila tista, ki jo je po enoletnem premoru prepričala. "V prvi vrsti je to zame izziv, nova izkušnja, ki me je mikala že nekaj časa," tako Ladinekova, ki je dodala, da želi tudi v prihodnosti nadaljevati svojo trenersko pot v ženskem nogometu, vseeno pa je izkoristila ponujeno priložnost in se odločila, da se preizkusi tudi v tej vlogi. "Zavedam se, da sem stopila iz cone udobja, po drugi strani pa lahko s korektnim, strokovnim pristopom neki novi skupini ljudi dokažem, da smo tudi ženske strokovno usposobljene trenerke in da naše sposobnosti vodenja niso nič manjše od moških," je za NZS še povedala nekdanja trenerka ŽNK Pomurje. 

nuša-ladinek nk-hodoš trenerka