vestnik

Občani streljali s puško in pištolo

Vestnik.si, 9. 11. 2021
Aleš Cipot
Občan strelja
Šport

Na strelišču v Murski Soboti je znova potekala tradicionalna prireditev Občan strelja, ki jo je pripravilo domače strelsko športno društvo.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in šport na dvanajst steznem strelišču Občinske strelske zveze Murska Sobota v Domu Partizan pripravilo tradicionalno športno prireditev Občan strelja. Tokrat je sodelovalo 36 udeležencev in udeleženk, po trije najboljši v vsaki kategoriji pa so dobili nagrade. Pri moških je največ krogov v streljanju s puško zadel Milan Hari, na drugo mesto se je uvrstil Davorin Panič, na tretje mesto pa Janez Benko. V streljanju s pištolo je bil najbolj natančen Aleks Lovrec, drugi je bil predsednik ŠSD Murska Sobota Igor Makari, tretji pa Miha Fišer. Pri ženskah je s puško najbolje streljala Tanja Ivančič, drugo mesto je zasedla Anita Pertoci, tretje mesto pa Milena Hari.

občan-strelja, športno-streljanje, strelišče, streljanje, šsd-murska-sobota
Aleš Cipot
Občan strelja

"Tudi letos kot vsako leto (razen lani) smo odprli vrata strelišča za vse občane, ki so si lahko ogledali, kako je videti ta naš šport, in se tudi preizkusili. Ta šport bi radi predstavili čim večjemu številu ljudi, saj si ga večina razlaga povsem napačno. Mnogi si besedo strelstvo predstavljajo z nekim negativnim prepričanjem neke agresije in strahom pred orožjem. Tisti, ki se s strelstvom ukvarjamo, vemo, da je športno strelstvo nekaj povsem drugega. Na strelišču spoznavaš samega sebe, svoj notranji jaz, svojo psiho, samodisciplino, svojo sposobnost umirjanja duha in telesa. Navadno so tisti, ki pridejo pogledat naš šport, presenečeni in pravijo, da si ga niso tako predstavljali," je ob prireditvi povedal Igor Makari.

občan-strelja, športno-streljanje, strelišče, streljanje, šsd-murska-sobota
Aleš Cipot
Predsednik ŠSD Murska Sobota Igor Makari.

Aleš Cipot
Občan strelja
občan-strelja dom-partizan murska-sobota šsd-murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi