vestnik

Del sredstev iz višjih povprečnin športu? To pravi dobrovniški župan

Vestnik.si, 7. 5. 2020
Nataša Juhnov
V Dobrovniku je kolesarstvo izjemno priljubljen šport.
Šport

Župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar je odgovoril na dopis Olimpijskega komiteja Slovenije, v katerem vodstvo poziva občine, da del sredstev iz višjih povprečnin namenijo športu.

"V imenu predsednika OKS-ZŠZ Bogdana Gabrovca in prvega podpredsednika Janeza Sodržnika, vam pošiljamo dopis, s katerim vas pozivamo, da del sredstev iz višjih povprečnin za občine, ki jih je sprejela država, namenite tudi športu v vaši lokalni skupnosti in s tem pomagate športu, športnikom in športnim organizacijam na lokalni ravni v času epidemije in po njem," sta v dopisu zapisala Gabrovec in Sodržnik.

22dbb5554a6d530ecb6a377b3c2fdba3
Branko Žunec
Dobrovniški župan Marjan Kardinar pravi, da v majhni dvojezični občini Dobrovnik dobro skrbijo za razvoj športa in tudi rekreacijo.

Dobrovniški župan Marjan Kardinar se je zahvalil za sporočilo in predlog ter odgovoril, da v majhni dvojezični občini Dobrovnik dobro skrbijo za razvoj športa in tudi rekreacijo. "Vsekakor pa si želim, da bi nas enkrat obiskali in se tudi prepričali, kako smo organizirani in kako delujemo, kljub temu, da kot majhna občine žal nimamo možnosti pridobitve državnih sredstev. V 22 letih obstoja smo lansko leto dobili prvič potrjeno 16 tisoč evrov, mi pa letno kljub temu vlagamo v povprečju 50 tisoč evrov ob  900 tisoč evrih osnovnega občinskega proračuna. Lani in letos pa bo za investicijsko vzdrževanje porabljenih 100 tisoč evrov. Gre za ureditev dveh nogometnih igrišč in slačilnic, ureditev strelišča in zaščitne ograje za tekmovanje, da ne omenjam ureditve kolesarskih poti, ki smo jih v zadnjem obdobju uredili oz. zgradili že 5 kilometrov. Čeprav imamo svetovne prvake (kegljanje), evropske prvake (kolesarstvo) in državne prvake (strelstvo) pa žal nimamo možnosti do dodatnih večjih državnih sredstev. Vseeno bomo v občini vztrajali še naprej in tudi pomagali našim športnikom in skrbeli za zdrav način življenja, tudi z množično rekreacijo," je odgovoril Kardinar.

Marika-Kardinar-1024x685
Arhiv KK Radenska
Marika Kardinar je nekdanja svetovna prvakinja v kegljanju.

občina-dobrovnik marjan-kardinar sredstva šport olimpijski-komite-slovenije