vestnik

Obradović med najboljšo enajsterico v jesenskem delu Prve lige Telemach

D. N., 1. 3. 2022
Aleš Cipot
Matko Obradović
Šport

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je objavil rezultate glasovanja za najboljše nogometaše in trenerja v jesenskem delu sezone Prve lige Telemach 2021/2022.

Najboljšo enajsterico v jesenskem delu letošnje prve slovenske nogometne lige sestavljajo vratar Matko Obradović iz NŠ Mura, obrambni igralci Gregor Sikošek in Robert Voloder iz NK Maribor, Žan Karničnik, nekdanji član Mure ter Vanja Drkušić iz NK Bravo, zvezni igralci Maks Barišič in Kaheem Paris iz FC Koper in Antoine Makoumbou iz NK Maribor ter napadalci Mustafa Nukić iz NK Olimpija, Lamin Collev iz FC Koper in Ognjen Mudrinski iz NK Maribor. 

Za najboljšega nogometaša 1. SNL v jesenskem delu sezone 2021/2022 je bil izbran Maks Barišić, za najboljšega trenerja pa Zoran Zeljković, oba iz FC Koper.

maks barisic jk
Jurij Kodrun
Maks Barišić

Člani sindikata SPINS so najboljšega nogometaša v Sloveniji prvič izbirali leta 2004, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone. Največjo težo pri vseh dosedanjih izborih sindikata SPINS predstavlja glas nogometašev.

Letos je sicer sindikat SPINS sodeloval še z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, preko katere je v glasovanje vključenih več kot 800 trenerjev z UEFA A, PRO in UEFA B trenersko licenco, k sodelovanju pa so ponovno povabili novinarje RTV Slovenija, portala MMC, Vala 202, Sportklub TV-ja, POP TV-ja, Kanala A, Planet TV-ja, Sportal TSmedie, časopisne hiše Delo, Dnevnika, Večera, Ekipe24 ter STA-ja. 

spins matko-obradović
Kaj zdaj berejo drugi