vestnik

Odbojka: Mariborčani slavili v Murski Soboti

Vestnik.si, 21. 11. 2022
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 1 : 3.
Šport

V 8. krogu Sportklub 1. A državne lige za odbojkarje se je mariborski Merkur maščeval Prekmurcem za poraz v prvem krogu novega prvenstva. Odbojkarji iz štajerske prestolnice so tokrat slavili s 3 : 1.

Odbojkarji iz štajerske prestolnice so po skoraj dveh urah igre v Murski Soboti slavili s 3 : 1 (-24, 23, 18, 26). Panvita Pomgrad z drugim zaporednim porazom ostaja pri 14 točkah in še naprej zaseda tretje mesto.

V uvodnem nizu so domačini povedli z 10 : 6, Mariborčani pa so pred končnico izenačili (16 : 16). Nekdanji igralec Sobočanov, Kanadčan Connor McConell, je Merkur povedel v vodstvo z 21 : 19, a so domačini preko Jakoba Rojnika izenačili ter z odličnim blokom in neizsiljeno napako Štajercev dobili prvi niz.

Rojnik - McConnell
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Jakob Rojnik in Connor McConnell.

Mariborčani so vodili celotni drugi niz. Med drugim že z 19 : 13. Gostitelji se niso predali. Vztrajno so nabirali točke in prišli celo do izenačenja (23 : 23). Za popoln preobrat je domačim igralcem zmanjkalo moči. Gostje so tudi tretji niz pričeli bolje in povedli s 6 : 3. Varovanci Sebastjana Škorca so nizali lepe akcije in ko so vodili z 18 : 9 možnosti za preobrat domačih ni bilo več.

Izredno izenačen je bil četrti niz. Večji del sta bili ekipi točkovno poravnani, v končnico pa so domačini vstopili s tremi točkami naskoka (21 : 18). Znova so nepričakovano popustili, kar so Mariborčani na čelu z Rokom Bračkom, ki je dosegel pet od zadnjih šestih točk gostov, izkoristili in se veselili tretje zmage v sezoni. »Maribor se je v formi dvignil in v zadnjem času prikazal dobre igre. Na tekmi nismo izkoristili priložnosti v določenih trenutkih, pustili smo jim, da so nam ušli, potem smo jih lovili. V četrtem nizu smo imeli priložnost, da bi ga uspešno zaključili in šli še v petega, ampak odločale so malenkosti. Mislim, da je bil tokrat rahel, a odločilen manko pri napadalcih, ki žog niso zaključevali kot bi mogli, kar se je odrazilo predvsem v drugem in četrtem nizu,« je kratko analizo dvoboja naredil domači strateg Dejan Fujs.

odbojka, panvita-pomgrad, merkur-maribor
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 1 : 3.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 21, Avšič, Drvarič 5, Suhadolnik, Rojnik 20, Kovačič 4, Legen, Bedrač 9, Fužir 6, Jurić 6, Vrabl (L), Novak (L).

Arhiv ŠD Pomurje Deset
Panvita Pomgrad - Merkur Maribor 1 : 3.
odbojka 1.-dol panvita-pomgrad merkur-maribor