vestnik

(Odbojka) Panvita Pomgrad peta po fair play potezi Krke

STA, 17. 3. 2020
Aleš Cipot
Odbojkarji Panvite Pomgrada do prvenstvo končali na petem mestu.
Šport

Odbojkarska zveza Slovenije se je odločila, da je letošnje državno prvenstvo v prvi odbojkarski ligi končano. Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so prvaki postali že 17., in odbojkarice Calcit Volleyja, za katere je to četrta lovorika, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Potem ko je nacionalna odbojkarska federacija prejšnji teden po izredni seji predsedstva in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski zvezi zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo v okviru prve odbojkarske lige za sezono 2019/20 končano.

"Odločitev o prekinitvi vseh tekmovanj smo na Odbojkarski zvezi Slovenije sprejeli med prvimi in glede na razmere je bila tokratna odločitev, da prvenstvo končamo, edino logično nadaljevanje. Tekmovanje smo pripeljali do faze, ko lahko precej realno določimo končni vrstni red. Za enak korak so se pred nami že odločile Nemčija, Avstrija, Švica, Finska, Estonija in Belgija," je sporočil predsednik slovenske lige Metod Ropret. Po njegovi oceni so se kot krovna organizacija odločili dobro: "Če bodo razmere vplivale tudi na preostala naša tekmovanja, bomo na OZS poskrbeli, da klubom oziroma ekipam v naših ligah zagotovimo transparentnost nastopanja tudi v sezoni 2020/21."


Moštva v elitni slovenski ligi so prvenstvo tako končala po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, pred njimi je bila le še končnica. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so torej določile trenutne lestvice. Pri moških je naslov državnih prvakov pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana. Drugo mesto je pripadlo Calcit Volleyju, tretje Merkur Mariboru. Zveza pa je izpostavila še fair play potezo Krke, ki je kljub temu, da zadnja tekma 6. kroga modre skupine ni bila odigrana, sprejela uvrstitev na 6. mesto, in tako 5. mesto prepustila Panviti Pomgrad.

Odbojkarice Calcit Volleyja so si prvo mesto na lestvici pred začetkom končnice zagotovile z zmago v zadnjem krogu, ko so v začetku marca na gostovanju v Mariboru premagale Novo KBM Branik in večne tekmice izrinile z vrha razpredelnice. Tretje mesto je osvojil SIP Šempeter.


odbojka koronavirus slovenija dp ženske moški
Kaj zdaj berejo drugi