vestnik

Odbojka: Poraz Sobočanov, zmaga Ljutomerčank

Miha Šoštarič, 22. 11. 2020
Jure Zauneker
Lutomerske odbojkarice so slavile pri ekipi Weiler Volley.
Šport

Prekmurski ženski derbi med Soboto in Murexin-Kemo Puconci preložen na 23. december.

Sobota je bila znova rezervirana za odbojkarske prvenstvene obračune, vendar vse pomurske ekipe, ki nastopajo v 1. A in 1. B ligi niso stopile na parket. Prekmurski derbi 1. B lige za odbojkarice med Soboto in Murexin-Kemo Puconci je bil prestavljen na 23. december, Radenčani pa tekme 1. B državne lige proti Šempetru niso odigrali, ker so nekateri igralci gostujoče ekipe zboleli (Covid-19). Tako so včeraj dvoboja za prvenstvene točke odigrali le soboški odbojkarji in ljutomerske odbojkarice.

Soboška Panvita Pomgrad je v 11. krogu Sportklub 1. A lige gostovala v Ljubljani pri najboljši slovenski ekipi, ACH Volley. Po pričakovanju so slavili Ljubljančani s 3 : 0 (23, 19, 22). Največ točk za soboško moštvo so dosegli Jakob Rojnik 11, Branislav Radović 11 in Nikola Ražnatović 9. Panvita Pomgrad je na osmih odigranih dvobojih te sezone zbrala deset točk, kar jo trenutno uvršča na četrto mesto. V naslednjem krogu bo soboška ekipa prihodnjo soboto, 28. novembra, v Murski Soboti gostila kamniški Calcit Volley.

murska-sobota, odbojka, panvita, ach-volley
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad je izgubila na gostovanju pri ACH Volley.

V 7. krogu 1. B lige so ljutomerske odbojkarice gostovale v Zrečah pri ekipi Weiler Volley in zmagale s 3 : 0 (15, 16, 27). Najučinkovitejše v ljutomerski ekipi so bile Sara Sakovič (14 točk), Barbara Petek (11), Adela Pintarič (10) in Ana Kolmanič (10). Ljutomerčanke so v tej sezoni odigrale tri tekme, trenutno pa s sedmimi točkami zasedajo tretje mesto. Naslednji
dvoboj bo ljutomerska ekipa odigrala v torek, 24. novembra, ko bo v Ljutomeru gostoval Logatec.

odbojka, žok-ljutomer, roto-kema-puconci, puconci, ženska-odbojka
Aleš Cipot
Lutomerske odbojkarice so slavile pri ekipi Weiler Volley.

odbojka panvita-pomgrad ljutomer