vestnik

(ODBOJKA) Radenčani do druge zmage v sezoni

Miha Šoštarič, 20. 2. 2022
Dani Mauko
Slavje radenskih odbojkarjev po zmagi nad Hočami.
Šport

Še drugič so v radenski športni dvorani padli odbojkarji Hoč.

Pomlajena vrsta Radencev, ki jo s klopi vodi nekdanji odlični odbojkar Bogdan Marič, je včeraj prišla do druge zmage v sezoni. V 17. krogu 1. B državne lige so radenski odbojkarji gostili Hoče in zmagali s 3 : 1 (15, -21, 23, 20). Kljub temu, da so Radenci dobili dve od treh tekem proti Hočanom, ostajajo na zadnjem, osmem mestu s petimi točkami, Hoče pa so mesto višje z desetimi.

Derbi začelja so Radenčani pričeli odlično in v prvem nizu nasprotniku oddali le 15 točk. V nadaljevanju dvoboja so gostje zaigrali bolje in vsi trije preostali nizi so bili izenačeni, na veselje radenskih ljubiteljev odbojke pa sta se dva končala v prid domačinov, ki so po poldrugi uri igre prišli do treh točk. V naslednjem krogu bodo Radenci prihodnjo soboto gostovali v Šoštanju.

radenci, odbojka, fužonar-sij-metal-ravne
Jure Zauneker
Odbojkarji Radenec

V Sportklub 1. A državni ligi za odbojkarje je soboška Panvita Pomgrad že v sredo v Ljubljani odigrala dvoboj ekipi ACH Volley. Po pričakovanju so s 3 : 0 (19, 18, 21) slavili gostitelji. Sobočani tako ostajajo pri petnajstih točkah in zasedajo šesto mesto. Naslednjo soboto se bo Panvita Pomgrad doma pomerila z novomeško Krko.

V 21. krogu 1. B lige za odbojkarice so Ljutomerčanke že v sredo s 3 : 0 (17, 16, 13) v Kamniku premagale drugo ekipo Calcita, igralke puconske ekipe Murexin-Kema pa so po pravem maratonu minuli petek z 2 : 3 (-20, 15, 15, -21, 13) na domačem parketu klonile proti ljubljanskemu Vitalu. Ljutomerčanke, ki jih v torek čaka zaostala tekma proti Braslovčam, so na tretjem mestu z 39. točkami, Pucončanke pa na zadnjem, osmem s štirimi.

radenci, odbojka, fužonar-sij-metal-ravne
Jure Zauneker
Odbojkarji Radenec

Jure Zauneker
Odbojkarji Radenec
odbojka radenci panvita-pomgrad