vestnik

Odlični rezultati mladih pomurskih judoistov na državnem prvenstvu

Vestnik.si, 27. 9. 2021
Zoran Kos
Mladi soboški judoisti na državnem prvenstvu na Prevaljah.
Šport

Na Prevaljah je potekalo državno prvenstvo v judu za starostni kategoriji U14 (starejši dečki in deklice) in U18 (kadeti in kadetinje), pomurski predstavniki pa so se odlično odrezali.

Pri kadetih je nastopilo 130 tekmovalcev iz 31 klubov. Tretje mesto je zasedel Samo Jaklin iz Judo kluba Lendava, med kadetinjami pa so bile druge: Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci pri Ljutomeru in Leila Mazouzi iz Beltinec, zdaj članica celjskega kluba Z' Dežele Sankaku. Tretji mesti pa sta zasedli Urška Rižnar in Laura Vrbančič, obe iz Partizana Ljutomer. David Lang iz Judo kluba Murska Sobota je bil v svoji kategoriji peti. 

judo, državno-prvenstvo, prevalje, u14, u18
Zoran Kos
Mladi soboški judoisti na državnem prvenstvu na Prevaljah.

V kategoriji starejših dečkov in deklic je nastopilo 167 judoistov iz 36 klubov. Pri starejših dečkih so zmagali Bor Patrik Burjan in Maj Nik Vučko (oba iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci) ter Klemen Vinkovič iz Judo kluba Murska Sobota. Na drugo oz. tretje mesto sta se uvrstila Matic Vehab  in Jurij Granfol (oba iz beltinskega kluba), tretji je bil tudi Jan Huber, peti pa Sven Šarkanj (oba iz Judo kluba Murska Sobota).

judo, državno-prvenstvo, prevalje, u14, u18
Zoran Kos
Mladi soboški judoisti na državnem prvenstvu na Prevaljah.

Pri starejših deklicah je slavila Lana Škraban, druge pa so bile Sara Sep (obe iz Judo kluba Lendava), Eva Vučko iz Partizana Ljutomer in Lana Ahmeti iz Judo kluba Radenci. Tretje mesto so zasedle Ema Lisjak, Nuša Dajčar in Alja Kardoš, vse iz ljutomerskega Partizana.

judo državno-prvenstvo prevalje u14 u18