vestnik

(FOTO) Odranci po drami v finalu pokala MNZ Lendava

Vestnik.si, 2. 8. 2020
Jure Zauneker
Velika polana Odranci
Šport

Odranci bodo igrali z Nafto v finalu pokala MNZ Lendava, potem ko so v polfinalu v Veliki Polani izločili Polano s 5 : 3 po enajstmetrovkah. Izjemno razburljivi in vročekrvni redni del se je končal z 2 : 2.

Organizatorji v PC Poljana so naredili pravo potezo s tem, ko so na tekmo spustili gledalce (ob vseh predvidenih ukrepih), saj so le-ti videli izredno "vroče", dinamično, emotivno in s priložnostmi nabito srečanje, ki je že v prvem delu ponudilo štiri zadetke in dva zadeta prečnika. 

velika-polana, nogomet, velika-polana-odranci
Jure Zauneker
Velika polana Odranci

Že začetek je bil takšen, da je publika komaj sledila dogajanju na igrišču. Odranci so ekspresno povedli v 2. minuti, ko je Luka Ciglarič dobil žogo z desne strani, sprva jo je vratar Gašper Šeruga na kratko odbil, a ta je spet pristala pri nogah Ciglariča, ki jo je pospravil v mrežo - 0 : 1.
V 7. minuti je z daljave za Odrance poskusil Marcel Horvat, žoga pa je končala v prečniku. 
Gostitelji so izenačili v 10. minuti, ko so odranski nogometaši izgubili žogo v sredini, takoj nato pa je z razdalje streljal Teo Horvat Kapun. Žoga je pred vratarjem Danilom Farkašem malo odskočila in se zabila v desni spodnji kot njegovih vrat - 1 : 1. 
V 20. minuti bi svoje vodstvo lahko povišala Polana, a je tudi Sašo Recek po projektilu iz daljave zadel prečnik. 
Do vodstva je vseeno prišlo v 22. minuti, a zanj se lahko domači zahvalijo vratarju gostov. Ta je s povratno podajo dobil žogo in jo nato nespretno skušal odbiti, napako pa je izkoristil Rok Žalik, ki mu je poslal okroglo usnje med nogami v mrežo - 2 : 1. 
A že dobro minuto pozneje so Odranci izenačili. Po prekršku in prostem strelu z desne strani je žoga prišla do Mitje Žerdina, ta pa jo je z levico pospravil v spodnji levi kot - 2 : 2. 

velika-polana, nogomet, velika-polana-odranci
Jure Zauneker
Velika polana Odranci

V 31. minuti je nevarno streljal Recek, Farkaš pa je odbil žogo v kot. 
V 38. minuti je odlično akcijo izvedel Ciglarič in streljal z zunanjim delom stopala, Šaruga pa je poletel v zrak in rešil svojo mrežo z odbijanjem okroglega usnja prek prečnika v kot. 
V drugem polčasu zadetkov ni bilo, a še vedno je bilo veliko priložnosti in razburjenja. V 57. minuti se je po visoki podaji Žerdina sam pred vrati znašel znova Ciglarič, a je njegov strel Šaruga spet ubranil. Tudi v 86. minuti je lepo in dolgo akcijo zaključil Ciglarič, tokrat s strelom z glavo, a je streljal Šarugi točno v naročje. V 90. minuti so še enkrat poskušali zmagoviti zadetek doseči gostje, vendar je izkušeni rezervist Dejan Sreš poslal žogo za malenkost mimo vrat. Polana je na drugi strani v drugem delu prežala predvsem na priložnosti iz protinapadov, nekajkrat pa je bil prekratek Andrej Žugelj.

velika-polana, nogomet, velika-polana-odranci
Jure Zauneker
Velika polana Odranci

Tako je prišlo do odločilnega izvajanja enajstmetrovk. Po vrsti so zadeli Nikola Tompa, Žugelj, Matej Vok, Toni Horvat, Žerdin, Michael Jakšič in Dejan Sreš, nato pa je Patrik Klujber streljal mimo vrat. Zadnji je tako streljal Ciglarič in seveda je morala biti na takšni tekmi še zadnja razburljivost. Napadalec Odranec je sicer zadel vratnico, a od te se je žoga odbila v nasprotni kot in v mrežo. Odranski nogometaši so tako stekli v objem Ciglariču, saj so si izborili nastop z Nafto v finalu, ki bo prav tako v Veliki Polani, in sicer v soboto, 8. avgusta. Odranci in Nafta pa so se tako avtomatično uvrstili v 1. krog pokala Slovenije v novi sezoni.

velika-polana, nogomet, velika-polana-odranci
Jure Zauneker
Velika polana Odranci

Polana - Odranci 2 : 2 (2 : 2, 3 : 5 po enajstmetrovkah).

PC Poljana v Veliki Polani, 115 gledalcev, sodnik: Damjan Borovič (Lendava).

Strelci: 0 : 1 Ciglarič (2), 1 : 1 Horvat Kapun (10), 2 : 1 Žalik (22), 2 : 2 Žerdin (23).

Uspešni izvajalci enajstmetrovk za Polano: Žugelj, T. Horvat, Jakšič. Neuspešni izvajalec enajstmetrovke za Polano: Klujber (mimo vrat).

Uspešni izvajalci enajstmetrovk za Odrance: Tompa, Vok, Žerdin, Sreš, Ciglarič.

Rumeni kartoni: Horvat Kapun, Jakšič; Kociper, Vok, K. Horvat, M. Horvat.

Polana: Šaruga, Klujber, L. Car, Lebar (Šiško, 63), Jakšič, Žalik kap., Recek, Horvat Kapun, B. Car, T. Horvat, Žugelj. Trener: Jože Vori.

Odranci: Farkaš, P. Horvat, K. Horvat, Hartman (Tompa, 73), Meznarič, Vok, N. Kociper, Žerdin, M. Horvat (D. Horvat, 88), D. Kociper, Ciglarič. Trener: Feri Cifer.   

polfinale-pokala-mnz lendava polana odranci 2-:-2