vestnik

(ODŠTEVALI SMO DO FINALA) Režonja in Kacijan poudarjala, da gre za zgodovinski dogodek. Komu sta pred tekmo dala več možnosti?

I. B., 24. 6. 2020
Jure Zauneker
Finale bo odigrano v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, na tribunah pa ne bo navijačev.
Šport

Predsednika Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Lendava in Murska Sobota smo pred prekmurskim derbijem povprašali, kaj pričakujeta od tekme in kakšnega pomena je tekma za regijo.

Slavko Režonja, predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Lendava, pravi, da bi bila Nafta v finalu konkurenčna, če bi igrala v polni zasedbi, ker pa bodo manjkali trije nosilci igre, bo bistveno težje. Naj spomnimo, da v finalu trenerju Dejanu Dončiću ne bodo na razpolago Vedran Vinko, Mitja Novinić in Jaka Bizjak. "Pozitiven rezultat bi bil veliko presenečenje, ampak upamo, da bodo še enkrat zmogli in zdržali. Ključna v igri bo obramba in hiter protinapad s kakšnim presenečenjem," napoveduje. O rezultatu ne želi ugibati, predvideva pa, da se bo srečanje razpletlo že v rednem delu. "To je ena sama tekma, zato je presenečenje vedno možno. Če Mura hitro zadene, pa je njihova zmaga precej verjetna," pravi, a Nafte vendarle ne odpisuje. 

Režonja poudarja, da gre za zgodovinski dogodek, na ponovitev katerega bomo čakali še vrsto let. "To je čar za nas, ki delamo v nogometu, da smo to lahko doživeli, in da je v pokalu takšen primat v prekmurskem koncu." Za konec je popihal še na dušo navijačev v Prekmurju in zatrdil, da je Prekmurje kot regija glede nogometa in njihovih privržencev daleč pred ostalimi deli Slovenije, pa tudi na podlagi števila klubov in nogometašev, ki se za žogo podijo na vaških zelenicah. 

e3defbfbe6ca16e9a641a4b5aaf1a0c4
Nataša Juhnov
Mura je za Slavka Režonjo favoritinja, vendar ne izključuje možnosti, da bi Nafta lahko pripravila presenečenje.

Predsednik MNZ Murska Sobota Danilo Kacijan v prvi vrsti poudarja, da naj zmaga nogomet. "Finale je dokaz, da je v Pomurju nogomet vedno bil in je doma, obenem pa pričakujem, da bo tako tudi v prihodnje." Tudi Kacijan se je izognil nehvaležni napovedi rezultata, vendarle pa pokomentiral možnosti obeh ekip. "Če gledamo na to, da igrata prvoligaš in drugoligaš, je Mura v prednosti, kar bi po logični oceni tudi morala biti. Ampak v finalu ni garanta, da bo ta ekipa tudi zmagala. Jaz pravim, naj zmaga nogomet ter boljša in srečnejša ekipa. Predvsem pa si želim, da bodo navijači ponosni na to, da se v Pomurju igra dober nogomet," poudarja in si želi, da bo zmagovalec pozneje uspešen tudi na evropskem nivoju. Kljub vsemu na koncu kot predsednik MNZ Murska Sobota zatrdi: "Želim si, da zmaga moja ekipa."

Tudi Kacijan izpostavi dejstvo, da prekmurski finale v Pokalu Slovenije ni nekaj, kar bi se zgodilo vsako leto. "Če bi nekdo pred časom napovedal, da bo finale odigrano med dvema ekipama iz Pomurja, bi verjetno vsi na veliko pogledali," dodaja in še pove, da je draž pokalnega tekmovanja tudi to, da ga lahko osvojijo tudi ekipe, ki ne tekmujejo na najvišjem državnem nivoju. 

e8c9022f05effaeeffb886ed1e8f6408
Jure Zauneker
Prekmurski finale ni nekaj, kar bi se zgodilo vsako leto, poudarja Danilo Kacijan.

pokal-slovenije finale nš-mura nafta-1903 slavko-režonja danilo-kacijan