vestnik

Beno Misja: "Sem žrtev prebrisanih manipulantov"

Vestnik, 18. 2. 2020
Aleš Cipot
Vsi dobitniki priznanj na prireditvi Športnik leta 2019.
Šport

Po tem, ko je Taekwondo zveza Slovenije sporočila, da Beno Misja, ki je dobil od lendavske občine priznanje za posebne dosežke v športu v letu 2019, ni registriran član zveze in nobenega kluba v zvezi, se je oglasil še Misja in predstavil svojo plat zgodbe.

"S strani Taekwondo zveze Slovenije vam sporočamo, da Beno Misja ni registriran član zveze in nobenega kluba v naši zvezi. Prav tako ni bil nikoli registriran s strani Taekwondo zveze in v sistemu E-šport (OKS, MZSŠ). Priznanje, ki ste mu ga podelili na osnovi rezultatov, ki jih je dosegel na tekmovanjih v Taekwondoju niso bila v Sloveniji nikoli organizirana s strani Taekwondo zveze Slovenije (WT in ITF)," je sporočila zveza in dodala, da so iz kluba Hwarang iz Verone pojasnili, da omenjenega ne poznajo in da ni njihov član.

ac02225290449dda85eda42d000cc777
Nataša Juhnov
Beno Misja.

Po tem sporočilu se je odzval še Beno Misja, ki pojasnjuje, da se je v letih 2014-2020 dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, tako v Sloveniji kot v tujini, in na njih tudi uspešno nastopal. "Pri tem pa sem žal šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije in na podlagi s tem v zvezi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev, šele sedaj ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih širše in mednarodno organiziranih manipulantov," je zapisal v odzivu. V nadaljevanju pojasni, da je vse od leta 2014 tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot katero koli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije. To naj bi mu povzročila mednarodno zelo dobro organizirana kriminalna združba in njeni člani, predstavljeni kot J. M., J. J. in domnevni italijanski državljan S. P. "Ves čas so navedene osebe skupaj s še očitno drugimi zaenkrat meni nepoznanimi osebami ter po mojem mnenju zasledujoč s kaznivimi dejanji pridobiti si določene koristi, vplivale, trdile in delovale na način, kakor da turnirji, na katerih sem nastopal, in na katerih sem tedaj kot uradna dobil po dejanskih borbah vročena mi priznanja, predstavljajo oziroma štejejo za uradno registrirana domača taekwondo tekmovanja," še piše Misja. 

Zoper te tri navedene osebe je Misja podal kazensko ovadbo pri pristojnih organih pregona. Pri tem še pravi, da zaradi dela organov pregona ne more podrobneje komentirati zadeve. Se je pa opravičil županu, občinskim in športnim delavcem, vsem občanom Lendave ter tistim, ki so ga podpirali in verjeli vanj. 

Zatrjuje, da ni kriv, ampak je bil izigran, saj se sicer ne bi javno izpostavljal. "Moj namen ni bil prizadeti oziroma užaliti registrirane borce Taekwondo zveze Slovenije, ki so dosegli svoje uspehe na priznanih taekwondo priznanjih. Enako pa velja tudi za Taekwondo zvezo Slovenije, kot tudi za klub Hwarang iz Verone, katerega ime je bilo ne po moji krivdi omadeževano," še pravi in upa, da bodo organi pregona čim prej našli storilce in se bo tako lahko opral krivde. 

beno-misja taekwondo odziv taekwondo-zveza-slovenije občina-lendava
Kaj zdaj berejo drugi