vestnik

(ODZIV NK OLIMPIJA) O dogajanju smo ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije

Vestnik, 21. 11. 2021
NK Olimpija
Okužb je bilo preveč.
Šport

Zdravje igralcev in zaposlenih v klubih je na prvem mestu

Svojo izjavo glede včerajšnjega dogajanja je, tako kot NŠ Mura,  podal tudi Nogometni klub Olimpija.

"Skladno z velikim porastom Covid okužb v državi in navodili NIJZ v NK Olimpija Ljubljana poostreno izvajamo ukrepe preventive in testiranja. S temi aktivnostmi smo v preteklih desetih dnevih identificirali okužbe treh članov kluba, ki so bili pravočasno umaknjeni od ekipe.


Na petkovem hitrem testiranju na Covid-19, ki ga skladno s protokolom izvajamo dan pred tekmo, je bilo pet igralcev pozitivnih, ki sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. Skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe je bilo v taboru Olimpije torej osem okužb. Na Nogometno zvezo Slovenije smo takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR testi testirali celoten tabor.

Rezultate PCR testiranja smo prejemali v soboto med 11.00 in 12.00. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe, so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev. Skupno je bilo tako pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z NIJZ je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi.

Na podlagi rezultatov PCR testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je NIJZ tudi ostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika. 

O dogajanju smo ažurno obveščali Nogometno zvezo Slovenije, ki je na podlagi izdanih odločb o karanteni sprejela odločitev, da se tekma prestavi.

Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli NIJZ v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in ostalih klubov," so zapisali.

olimpija okužbe-olimpija nk-olimpija
Kaj zdaj berejo drugi