vestnik

Omikron ne pusti rokometa pri miru

Vestnik.si, 29. 1. 2022
Niko Časar
Arcontu virus nagaja že od prejšnjega leta.
Šport

To soboto je bil zaradi epidemiološke situacije prestavljen 10. rokometni turnir Žikijev memorial v Murski Soboti, zdaj pa bo zaradi istega razloga prestavljena še ena tekma.

V soboto ob 20. uri bi moral namreč radgonski Arcont v športni dvorani Radenci gostiti Ajdovščino v že tako zaostali tekmi 5. kroga 2. državne rokometne lige, a so iz kluba sporočili, da je srečanje še enkrat prestavljeno "zaradi okužb in karanten". Rokometaši Arconta so v leto 2022 krenili s kar štirimi odigranimi tekmami manj, vse so bile prestavljene zaradi okužb. Eno so odigrali prejšnji konec tedna (zaostalo tekmo 7. kroga s Kočevjem), tako pa jih sedaj tri - ob rednem sporedu prvenstva - še vedno čakajo. Kdaj jih bodo lahko vse stisnili med redni del prvenstva, ostaja zaenkrat še odprto. Seveda je vse odvisno od gibanja epidemiološke situacije.

rk-pomurje, rk-arcont-radgona, rokomet
Aleš Cipot
Trenerju Arconta Nenu Potočnjaku omikron povzroča veliko nevšečnosti pri pripravi treningov in tekem svoje ekipe.

Mimogrede: iz povsem istih razlogov je bil v Zeleni dvorani Puconci prestavljen tudi finalni turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju, in sicer s 30. januarja na 27. februar. 

rokomet arcont-radgona ajdovščina prestavitev-tekme