vestnik

Panonski kolesarski maraton: Hajdinjak najhitrejši na najdaljši progi

Tomo Köleš, 24. 7. 2019
Leon Novak
Na 16. Panonskem kolesarskem maratonu treh dežel, ki je imel tri različne proge, je sodelovalo skupno 530 kolesarjev. fotografija leon novak
Šport

Kolesarski klub Lendava je minulo nedeljo organiziral tradicionalni, že 16. Panonski kolesarski maraton treh dežel, katerega proge potekajo po Sloveniji, Hrvaški in Madžarski. Panonski maraton spada v sklop akcije Slovenija kolesari 2019.

Startno-ciljni prostor je bil pri hotelu Lipa v Lendavi. Pripravljene so bile tri proge. Dolga v dolžini sto kilometrov je bila primerna za bolje pripravljene kolesarje, srednje dolga v dolžini petdeset kilometrov je bila ravninska, kratka v dolžini deset kilometrov pa je bila primerna za družine. Udeleženci so ob koncu prejeli toplo malico, spominsko medaljo in bon za kopanje v Termah Lendava. Prav tako je organizator pripravil posebne medalje za najhitrejše udeležence in največjo skupino, na sporedu pa je bil tudi srečelov z glavno nagrado, kolesom pony.
Start je bil ob devetih, nekaj minut po dvanajsti uri pa so organizatorji pred hotelom Lipa že razglasili najboljše kolesarje letošnjega panonskega kolesarskega maratona. Na najdaljši progi je med moškimi prvi na cilj pripeljal Dušan Hajdinjak, drugi je bil Dominik Ketiš (oba iz ŠD Team Turbo Tropovci), tretji pa Matjaž Grušovnik iz Pernice. Med ženskami je bila na tej progi najhitrejša Andreja Heged, druga je bila Kristina Bečirović (obe iz Hrvaške), tretja pa Nora Vandor iz Madžarske.
Na 50-kilometrski progi se je med moškimi na prvo mesto uvrstil Robert Forštner iz Vinske Gore, na drugo Robert Ferčak iz kluba Ocean Orchids Cycling Team, na tretje pa Zoltan Safar iz Madžarske. Med ženskami je bila na tej progi najhitrejša Špela Kos iz Domžal, druga je bila Katja Kaučič iz Kolesarskega društva Selce pri Voličini, tretja pa Tadeja Donko iz Lendave.
Najmlajša udeleženka tokratnega panonskega kolesarskega maratona je bila Lara Forštner iz Velenja, najmlajši udeleženec Žan Žuntar iz Križevec pri Ljutomeru, najstarejša udeleženka Cecilija Mlinar iz Žirov, najstarejši udeleženec pa znanec pomurskih kolesarskih maratonov Siegfried Wilhelm Schubert od Sv. Tomaža pri Ormožu. Najštevilnejšo ekipo je imel Ocean Orchids Cycling Team s 16 kolesarji.
Leon Novak
Na 16. Panonskem kolesarskem maratonu treh dežel, ki je imel tri različne proge, je sodelovalo skupno 530 kolesarjev.
panonski kolesarski maraton kolesarski klub lendava