vestnik

Panvita Pomgrad izgubila s kranjskim Triglavom

Vestnik.si, 10. 12. 2020
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad je izgubila na domačem parketu.
Šport

V zaostali tekmi 6. kroga Sportklub 1.A državne odbojkarske lige je Panvita Pomgrad v Murski Soboti morala priznati premoč kranjskemu Triglavu. Izid je bil 1 : 3.

Izidi nizov: 23 : 25, 25 : 22, 17 : 25 in 20 : 25.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev (Covid-19 razmere), sodnika: Kramar (Kamnik) in Jovanovič (Ljubljana).

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 16, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 2, Radović 26, Rojnik 11, Flisar, Lakner 3, Novak 2, Bedrač 3, Grabar 1, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.
Hiša Na Kolesih TRIGLAV: Ibrišimovič 2, Nanut 2, Glamočanin, Tučen 9, Bregant 19, Godnič 5, Snedec, Mali 12, Štembergar-Zupan 18, Šikanič, Maček 4, Libnik in Fajfar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

odbojka, panvita-pomgrad, triglav-kranj, 1-:-3
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad pred tekmo s Triglavom.

Obračun moštev za potencialno peto mesto na lestvici so po slabih dveh urah igre v Murski Soboti dobili Kranjčani, ki so tako v petih dneh na zaostali tekmi 6. kroga prvenstva še drugič ugnali nemočne Sobočane.
Na videz razigrani in borbeni domačini so začeli odločno in v uvodne nizu hitro povedli z 8 : 3 nato pa kot da bi jih pobralo. Zanihal je sprejem servisa in brez napada ni šlo. Na začetni udarec kranjskega korektorja, Janka Breganta je Triglav poskrbel za preobrat in po drugem domačem time-out so Kranjčani že vodili z 11 : 8. A se odbojkarji Panvite Pomgrada niso dali in so uspeli ujeti priključek ter izid izenačiti na 19. točki. V uvodnem nizu je bilo nazadnje izenačeno pri 22 : 22, po dveh zapravljenih domačih servisih, Jureta Laknerja in Urbana Drvariča, pa so si Triglavani priigrali prvo zaključno žogo, ki jim jo je z zapravljenim napadom podaril kar domači korektor, Branislav Radović.
V nadaljevanju je pri Panviti Pomgrad bojevitost popustila in po začetnem udarcu gostujočega sprejemalca, Mihe Malija je Triglav povedel z 9 : 5. Po reakciji domače klopi in zamenjavi organizatorja igre Urban Drvarič – Marin Novak so Sobočani pri zaostanku 10:16 proti Kranjčani že izgledali kot razbita vojska. A je nato v nadaljevanju stvari v svoje roke vzeli najučinkovitejši na tekmi, domači korektor Radović. Ta je približal Panvito na vsega dve točki razlike (15 : 17), da bi zatem na servis domačega kapetana, Jakoba Rojnika, Sobočani izid izenačili na 18.točki in povedli z 19 : 18. In prav slednji je nato po zanimivi končnici zaključil drugi za izenačenje na 1 : 1.
Zadnja dva niza pa sta bila nato zgolj še formalnost. Na začetku tretjega so se domači premagali sami že v uvodu, saj se zaradi napačne postavitve uvodne šesterke do konca niza preprosto niso uspeli prav sestaviti. Pa tudi sicer so bili razigrani Kranjčani v tem delu igre za razred boljši tekmec od Panvite.
V zadnjem, četrtem nizu sta tako v začetni šesterki Panvite Pomgrada na parketu vseeno ostala organizator igre, Marin Novak, ki je poživil domačo igro ter bloker Blaž Grabar, ki je vstopil namesto neprepoznavnega Laknerja in sledil je boj za vsako točko. Pri izenačenju na 20. točki pa se je nato domači trener Aleš Hribar odločil zamenjati dotlej sicer zelo solidnega Novaka in po začetnem udarcu Gala Ibrišimoviča ter domačih napakah Panviti Pomgrad ni bilo več pomoči.
Murskosoboški odbojkarji tako po treh zaporednih porazih ostajajo brez zmage še na četrti tekmi in v tem obdobju pri vsega dveh osvojenih nizih kar je trenutno dovolj za 10 točk in predzadnje mesto na lestvici.
Sobočane v soboto čaka še druga zaporedna tekma v domači dvorani, ko v Mursko Soboto ob 20.30 v goste prihajajo favorizirani Mariborčani. Tekmo bo prenašal Sportklub 1.

odbojka, panvita-pomgrad, triglav-kranj, 1-:-3
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - ekipa.