vestnik

Panvita Pomgrad končala tekmovanje v četrtfinalu DP

Vestnik.si, 14. 3. 2021
Jure Zauneker
Calcit Volley - Panvita Pomgrad 3 : 0.
Šport

Z uvrstitvijo med osem najboljših ekip v državi, s čimer so se izognili kvalifikacijskim dvobojem za obstanek, so soboški odbojkarji izpolnili cilj.

V četrtfinalu so za tekmeca dobili kamniški Calcit Volley, po rednem delu prvenstva tretjo najboljšo ekipo. Kamničani so se predvsem na prvi tekmi v Murski Soboti, ki so jo dobili s 3 : 1 (23, 18, -22, 12), morali precej potruditi, tudi na povratni tekmi, ki se je končala z zmago kamniških odbojkarjev s 3 : 0 (22, 23, 16), pa so v dveh nizih Sobočani nudili dostojen odpor. Soboški odbojkarji so tako prvenstvo zaključili v družbi najboljših osmih ekip, sedaj pa jih čaka priprava na pokalne obračune. Uvrstili so se v četrtfinale, tekmec pa bo znan po opravljenem žrebu.
Soboški odbojkarji so na povratni tekmi v Kamniku dva niza odigrali na visokem nivoju, a jim izkušeni gostitelji niso dali možnosti, da bi se veselili osvojitve katerega od teh.
V prvem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli soboški odbojkarji, ki so z blokom Nikola Ražnatovića povedli s 3 : 1, nato pa prednost dveh točk ohranili vse do desete točke, ko je Sašo Štalekar z asom izid izenačil. Kamničani so do prvega vodstva na tekmi prišli po napaki gostov (13 : 12), z uspešnim napadom Jana Klobučarja pa so povedli s 15 : 13. Ekipi sta bili ponovno izenačeni na 17. točki, v končnico niza pa so domači odbojkarji po dveh zaporednih asih prišli do treh točk prednosti (22 : 19), ki so jo ohranili do konca.
Sredini drugega niza je Panvita Pomgrad povedla s 15 : 12. Gostitelji so jih ujeli na 17. točki, odlični Poljak v kamniškem dresu, Milosz Hebda, pa je poskrbel, da se je s soigralci po napeti končnici znova veselil. V tretjem nizu sta bili ekipi nazadnje poravnani pri izidu 10 : 10, nato pa so gostitelji na začetni udarec Dike Puriča dosegli osem zaporednih točk in odločili dvoboj v svojo korist.
Panvita Pomgrad: Ražnatović 8, Potočnik, Vinkovič, Drvarič 6, Radović 6, Rojnik 9, Flisar, Lakner 2, Novak, Bedrač, Djordjevič-Kamenik 2, Grabnar, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.
Jure Zauneker
Calcit Volley - Panvita Pomgrad 3 : 0.
odbojka končnica calcit-volleyball panvita-pomgrad 3-:-0