vestnik

Panvita Pomgrad premagala Triglav s 3 : 2

Vestnik.si, 19. 12. 2021
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Triglav Kranj 3 : 2.
Šport

V 12. krogu prve A-lige za odbojkarje je Panvita Pomgrad v Murski Soboti premagala neugodno ekipo HišaNaKolesih Triglav iz Kranja s 3 : 2, čeprav bi tekmo lahko zaključila že prej.

PANVITA Pomgrad – HišaNaKolesih TRIGLAV 3 : 2

Izidi nizov: 19 : 25, 25 : 22, 25 : 14, 26 : 28, 15 : 13.

Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, gledalcev 70, sodnika: N. Juraja in K. Stropnik.

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 4, McConnell 15, Drvarič 6, Radović 17, Rojnik 15, Lakner, Bedrač 9, Fužir 15, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

HišaNaKolesih TRIGLAV: Ibrišimovič 5, Pušnik, Nanut 8, Tučen 7, Bregant 16, Godnič 4, Snedec, Mali 3, Štembergar-Zupan 14, Šikanič, Maček 3, Kumer, Libnik in Fajfar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

odbojka, panvita-pomgrad, triglav-kranj, 3-:-2
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Triglav Kranj 3 : 2.

Izenačeno in nervozno tekmo v Murski Soboti so po dobrih dveh urah igre za svojo peto zmago v sezoni dobili domačini. In to potem, ko so pri vodstvu z 2 : 1 v nizih v četrtem že vodili s 24 : 22 ter po zapravljenih štirih zaključnih žogah Kranjčanom dovolili izenačenje na 2 : 2, nato pa tekmo po borbeni igri z minimalno razliko dobili s 3 : 2 in tako uspešno zaključili z jesenskim delom sezone.

Uvodni niz, ko je domači trener Dejan Fujs očitno še iskal začetno šesterko, so brez posebnih težav dobili Triglavani. Za Panvito Pomgrad sta tekmo proti Kranjčanom na blokerskih mestih začela Žan Bedrač in Branislav Radović, Jure Lakner pa je ostal na klopi. In na klop je vmes zaradi neučinkovite igre v domači vrsti moral tudi Jakob Rojnik, namesto katerega je vstopil Urban Fužir, ki je nato tekmo odigral kar do konca. Rojnik se je vrnil na parket v končnici drugega niza in po vodstvu gostov z 21 : 19 poskrbel za izenačenje v nizih na 1 : 1. Po zamenjavi z Dinom Vinkovičem je namreč Panvita Pomgrad poskrbela za preobrat in po vodstvu s 24 : 21 mirno zaključila drugi niz.

V tretjem nizu sta na sprejemalskih mestih v domači vrsti ostala Rojnik in Fužir, igra Kranjčanov pa je začela razpadati po servisu Radovića, ki je poskrbel za domače vodstvo s 14 : 10. Triglavani so sicer z menjavami skušali spremeniti potek srečanja, a jim to po številnih lastnih napakah na koncu ni uspelo. Tudi po menjavi organizatorja igre Godnič/Šikanič ne in nerazpoloženi gostujoči kapetan Janko Bregant je zaključil tretji niz za domače vodstvo z 2 : 1.

V četrtem nizu pa je nato spet sledila povsem izenačena odbojka. Kranjčani so na parket vrnili prvo šesterko, pri Panviti Pomgradu pa sta na igrišču ostala Rojnik in Fužir. In potem, ko si nobeden od tekmecev zdaj ni priigral več kot dve točki prednosti, so Sobočani v končnici po začetnem udarcu rezervista Urbana Hafnerja povedli s 23 : 21 in si pri 24 : 22 priigrali celo prvo zaključno žogo, ki pa je ostala neizkoriščena. Kranjčani so se prebudili, ubranili štiri zaključne žoge v končnici ter po izkoriščeni prvi priložnosti izenačili v nizih na 2 : 2.

V zadnjem, odločilnem nizu pa je nato po domačem vodstvu s 6 : 4 ob zamenjavi strani bolje kazalo gostom, ki so povedli z 8 : 7. Gostujoči trener Sašo Rop je skušal ob sprejemalskem paru Nanut – Mali presenetiti s Štembergarjem - Zupanom na korektorskem mestu, kar mu je skoraj uspelo. A je nato za začetek konca poskrbel Urban Fužir z odličnim servisom za preobrat in domače vodstvo z 12 :1 0, ki ga nato Sobočani niso več spustili iz rok. Pa čeprav so se neugodni Kranjčani domačinom še uspeli približati na 14 : 13, Žan Bedrač pa je zatem z uspešno zaključenim napadom vseeno poskrbel za težko prigarano zmago Panvite Pomgrada s 3 : 2.

odbojka, panvita-pomgrad, triglav-kranj, 3-:-2
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Triglav Kranj 3 : 2.

Povedala sta po tekmi:

· Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada:

»Zelo enakovredna tekma, ki smo jo na srečo na koncu dobili s 3 : 2. Imeli smo sicer priložnost že za zmago s 3 : 1, a tega nismo izkoristili. Zmagi se ne gleda v zobe in veseli smo, da smo premagali zelo trdega nasprotnika iz Kranja. Dosedanji del prvenstva smo zaenkrat na povsem realnem mestu na lestvici, za kaj več pa bomo morali pokazati nekaj več, če hočemo med prve štiri ekipe v Sloveniji. Do 15. januarja in naslednje tekme s Črnučami imamo zdaj dovolj časa, čakajo nas neke pripravljalne tekme, da bo motivacija za prvo tekmo v naslednjem letu proti Črnučam maksimalna. Sicer pa premora za nas ne bo. Ekipa nadaljuje s treningi, bodo pa fantje dobili tri dni premora tako za božične kot novoletne praznike…«

· Sašo ROP, trener Kranjčanov:

»Prišli smo po zmago, rabimo zmage in točke, a smo tekmo izgubili. Lahko bi jo že po štirih setih, a smo jo na koncu po petih. Pa tudi niti slučajno nismo igrali tako kot smo si zamislili. Nasprotnik tudi ni bil ravno blesteč, tako da točko imamo, prišli pa smo po več. Že naš prvi niz ni bil najboljši, nato smo se preveč ukvarjali s sodniki in dva seta nas ni bilo. Brez prave energije, brez svežine pač več ni šlo. Zaenkrat smo z opravljenim v prvenstvu doslej zelo nezadovoljni, čakajo nas še težke tekme in počasi bo treba začeti zmagovati. Na vsaki tekmi težimo k zmagi, a bomo na tak način kot igramo trenutno težko napredovali.«

odbojka, panvita-pomgrad, triglav-kranj, 3-:-2
Gorazd Gider
Panvita Pomgrad - Triglav Kranj 3 : 2.

odbojka panvita-pomgrad triglav-kranj 3-:-2
Kaj zdaj berejo drugi