vestnik

Panvita Pomgrad s četrto zmago na vrh lestvice

Vestnik.si, 25. 10. 2022
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Zmaga soboških odbojkarjev v Kanalu.
Šport

Soboški odbojkarji tudi po 4. krogu državnega prvenstva ostajajo neporaženi. Potem ko so imeli po pozni vrnitvi v Slovenijo z evropske tekme na Finskem zgolj dan predaha, so v Kanalu presenetljivo gladko s 3 : 0 premagali Salonit in se povzpeli celo na prvo mesto lestvice.

Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad 0:3

Izidi nizov: 17:25, 23:25, 22:25

ŠD KANAL, gledalcev 200, sodnika Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda)

Salonit Anhovo: Kodrič 5, Stojanović, Hesselholt, Karnel, Jeklin, Godnič, Kavčič 5, Maretič 2, Bojić 11, Kovačič, Vrtovec 15, Maksimović 5, Šarić, Okroglič (oba libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 10, Avšič, Drvarič 2, Suhadolnik, Rojnik 18, Kovačič 7, Legen, Milovanović 13, Bedrač 11, Fužir, Vrabl, Novak (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so poletno začeli tekmo s Salonitom, saj Kanalci v prvem nizu niso niti enkrat povedli. Panvita Pomgrad je bila natančna pri zaključevanju napadalnih akcij in pobegnila na 3:8, ko je domači trener Dačovič poskušal goste zaustaviti s prvim polminutnim odmorom. Zaman, saj so Prekmurci povedli s 5:12 in nato še z 8:15. Gostje so po točki Vrtovca sicer znižali na 11:15, nato pa je soboška ekipa strnila vrste, odigrala zanesljivo in po točki Bedrača dobila prvi niz s 17:25.

Drugi niz so bolje odprli Kanalci, ki so po napaki Milovanoviča povedli s 5:2. Gostje so se hitro približali na 6:5, potem ko je bil v bloku dvakrat uspešen Tit Kovačič. Domači so nato ušli na 14:8 ter vodili še z 19:13, nato pa se jim je ustavilo. Pri Panviti Pomgrad se je razigral Jakob Rojnik, ki je v nadaljevanju s šestimi točkami ponesel Prekmurce do izenačenja na 21:21. Po točki Bedrača je Panvita pri izidu 21:22 sploh prvič povedla, z uspešnim napadom Šormaza pa izkoristila drugo zaključno žogo, zmagala s 23:25 in povedla v nizih z 0:2.

odbojka, salonit-anhovo, panvita-pomgrad
Arhiv ŠD Pomurje Deset
Zmaga soboških odbojkarjev v Kanalu.

Dobro igro z zaključka drugega niza so Sobočani prenesli tudi v tretji niz in si priigrali hitro vodstvo z 2:5, a so po zaslugi serije dobrih začetnih udarcev Vrtovca Kanalci izenačili rezultat na 6:6. Z dvema uspešnima napadoma Milovanoviča so gostje ušli na 7:10, z blokom Kovačiča povedli celo z 10:15 in zdelo se je, da bodo tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Toda domači se niso predali. Sledila sta dva uspešna bloka Kanalcev in znižanje vodstva na 13:15, Bojić pa je z uspešnimi protinapadi poskrbel za izenačenje rezultata na 17:17. Sledile so napake gostujočega korektorja Milovanovića v napadu in vodstvo Kanalcev 20:18. Za dokončni preobrat je znova zablestel prvo ime letošnje sezone pri Sobočanih Jakob Rojnik, ki je do konca tekme dosegel še pet točk in prispeval levji delež k zmagi z 22:25.

Soboški odbojkarji bodo naslednjo prvenstveno tekmo odigrali doma in sicer v petek, 28. oktobra, ko jim bodo ob 19. uri nasproti stali odbojkarji kamniškega Calcita, za katere nastopata tudi nekdanja igralca soboškega kluba Uroš Pavlovič in Dino Vinkovič.

odbojka salonit-anhovo panvita-pomgrad
Kaj zdaj berejo drugi