vestnik

Panvita Pomgrad s prvo zmago v modri skupini

Vestnik.si, 2. 2. 2020
Športni klub Pomurje deset
1.krog tekmovanja MODRE skupine končnice državnega prvenstva v Murski Soboti PANVITA POMGRAD - KRKA 3:1
Šport

Skoraj dve uri igre so potrebovali Sobočani, da so uspeli streti odpor na lestvici bolje uvrščenega tekmeca in tako v modri skupini državnega prvenstva vknjižiti prvo zmago.
Odbojkarji Krke so tekmo pričeli odločno in po zanimivi odbojkarski predstaviti presenetili Panvito Pomgrad ter dobili uvodni niz na razliko.
Varovanci trenerja Aleša Hribarja pa so se nato vendarle zbrali in pred domačim občinstvom zaigrali učinkoviteje kar je privedlo do izenačenja v nizih na 1:1.
Tretji niz je bil praktično identičen drugemu, kjer so Sobočani nadaljevali z borbeno igro in tekmecu v tem nizu prepustili vsega 18 točk.
Zadnji, četrti niz pa je bil nato znova izenačen pa čeprav so si v končni niza prvi izdatnejšo prednost priigrali Sobočani. A se žilavi Novomeščani niso dali, izid je bil nazadnje izenačen na 25.točki, in po razburljivi končnici četrtega niza je zmaga vseeno ostala v Murski Soboti.

odbojka, panvita-pomgrad, krka
Športni klub Pomurje deset
Izid je bil nazadnje izenačen na 25.točki, in po razburljivi končnici četrtega niza je zmaga vseeno ostala v Murski Soboti.

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 170, sodnika: Valentar (Prevalje) in Seifried (Maribor).

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 14, Pulko 18, Grabar, Bedrač 4, Marovt 6, Plesec, Rojnik 16, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

KRKA: Hafner 1, Erpič 8, Vrhovšek, Kosmina 20, Drobnič 14, Travnik, Pucelj, Kumer 9, Lindič 5, Renko, Ožbalt in Borin (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.

Poznala se je nervoza
»Mi smo tekmo odprli dokaj nervozno, čeprav sicer tudi sam ne vem zakaj. V uvodnem nizu nismo igrali tiste odbojke za katero smo se dogovorili. Delali smo stvari ravno nasprotno od dogovorjenega. Poznala pa se je tudi nervoza ob debiju v modri elitni skupini. V prvem nizu je bilo sploh preveč napak pri začetnih udarcih. Mi smo jih naredili naredili celo malo več in Krka je ta niz zasluženo dobila. V zadnjem, četrtem nizu pa smo startali s štirimi, petimi napakami že na začetku, nasprotnika smo nato vseeno ujeli in prišli v borbo za razliko ter nato uspeli, da se je tekma obrnila nam v prid. Sicer pa je tudi mladim potrebno dati priložnost za igro in jim zaupati. Od sredine tekme proti Mariboru pričakujemo dobro tekmo, ne bomo pa zgolj statisti. Recept za dobro igro že imamo in tudi na tej tekmi bomo poizkušali zmagati,« je po tekmi povedal Aleš Hribar, trener Panvite Pomgrada.
 »Mislim, da smo delali preveč napak na sprejemu in tako nismo v zadostni meri zmogli izkoristiti naše višine. Sobočani so odigrali odlično, sprejemalec Nikola Ražnjatović je bil vrhunski in nam je nasploh delal največ preglavic. Mi smo odigrali v redu glede na povratek v modro skupino. Prišlo pa bi lahko tudi do petega niza, ampak nam se proti dobremu nasprotniku tokrat ni izšlo. Mi smo sicer prišli v Mursko Soboti po zmago, toda Prekmurci so se resnično pokazali kot dober nasprotnik,« pa je dejal Martin KOSMINA, kapetan Krke.

Prvenstvo v modri skupini se nadaljuje že v sredo, ko v Mursko Soboti prihajajo Mariborčani. Obračun Panvita Pomgrad – Merkur Maribor bo odigran v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti v sredo, 5.februarja ob 20:00 uri.

odbojka panvita-pomgrad
Kaj zdaj berejo drugi