vestnik

Panvita Pomgrad slavila v Kranju. V sredo pokalni derbi z Radenci

Vestnik.si, 1. 11. 2021
Gorazd Gider
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 1 : 3.
Šport

V 5. krogu prve A lige je Panvita Pomgrad gostovala v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav. V sredo pa je že na sporedu pokalni derbi med Sobočani in Radenčani.

V 5. krogu prve A lige za odbojkarje je Panvita Pomgrad gostovala v Kranju pri Hiši na kolesih Triglav. Zanimiv, skoraj dvourni dvoboj, so dobili Prekmurci s 3 : 1 (-19, 24, 18, 18). Panvita Pomgrad ima na tretjem mestu prvoligaške razpredelnice devet točk, v naslednjem krogu pa to soboto v Murski Soboti pričakuje Črnuče.

odbojka, triglav-kranj, panvita-pomgrad, 1-:-3
Gorazd Gider
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 1 : 3.

Kljub temu, da so soboški odbojkarji odlično pričeli tekmo v Kranju in povedli z 8 : 4, so v nadaljevanju prvega niza več točk dosegli gostitelji. Najprej so naredili preobrat (9 : 8), nato pa v končnici imeli pet točk naskoka (22 : 17), kar je bilo dovolj za osvojitev niza. Do sredine naslednjega niza so Sobočani igrali izvrstno. Gostitelji niso uspeli zaustavljati natančnih začetnih udarcev gostov, ki so v končnico vstopili s štirimi točkami naskoka (19 : 15). Kranjski strateg Sašo Rop je zahteval odmor, ki je obrodil sadove. Domačini so se približali na točko zaostanka (20 : 21), nato pa izidi celo izenačili (22 : 22). Pri izidu 24 : 24, po neuspešni zaključni žogi soboške ekipe, je pravilno odreagiral trener Dejan Fujs. Vzel je odmor, kar je ekipi pomagalo, da je dobila naslednji dve točki in dobila niz.

Na začetku tretjega niza sta korak z gostitelji držala Jakob Rojnik in Dino Vinkovič, ko pa so Kranjčani pričeli grešiti v napadu, so Sobočani prišli do vodstva z 12 : 8. Prednost Fujsovih varovancev je naraščala in že znašala 11 točk (22 : 11). Kljub štirim zaporednim točkam kranjskih odbojkarjev zmaga soboške ekipe v tem nizu ni bila nikoli pod vprašanjem. Odlično igro so odbojkarji Panvite Pomgrada nadaljevali tudi v četrtem nizu. Izredno razpoložen je bil Kanadčan Connor McConnell, ki je bil s 27. točkami tudi najučinkovitejši igralec dvoboja. Kranjski blok ni bil kos soboškim napadalnim akcijam, zato je bil po vodstvu s 14 : 8 zmagovalec dvoboja odločen.

odbojka, triglav-kranj, panvita-pomgrad, 1-:-3
Gorazd Gider
Hiša na kolesih Triglav - Panvita Pomgrad 1 : 3.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 10, McConnell 27, Drvarič 3, Radović 7, Rojnik 12, Lakner, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl (L), Vori (L). Trener: Dejan Fujs.

V sredo, 3. novembra, ob 20. uri bo v dvorani OŠ I v Murski Soboti derbi osmine finala slovenskega odbojkarskega pokala, na katerem se bosta pomerila domača Panvita Pomgrad in Radenci, za katere igra tudi kar nekaj perspektivnih mladih odbojkarjev, ki so v aktualni sezoni iz Murske Sobote na dvojni registraciji v Radencih (Suhadolnik, Rajnar, Legen, Kovačič, Potočnik).

odbojka triglav-kranj panvita-pomgrad 1-:-3