vestnik

Panvita Pomgrad tesno izgubila s Salonitom

Tomo Köleš, 4. 11. 2018
Nataša Juhnov
Šport

Dobri dve uri zanimive in izenačene odbojkarske predstave je bilo tokrat potrebne, da smo v 4. krogu DOL v Murski Soboti dobili zmagovalca obračuna dveh starih znancev med Prekmurci in Primorci. Na koncu je bilo 2 : 3.

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, 150 gledalcev, sodnika: Miklošičeva in Goznik (oba Maribor).

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.



Izidi nizov: 25:22,25:20, 18:25,21:25,13:15.

7586b9ef261885cd9413cdfd07f1a3d1
Nataša Juhnov
Tekmo v dvorani OŠ I sta sodila Miklošičeva in Goznik (oba Maribor).



Prvo uro so namreč igrali samo Sobočani, ki so povedli z 2:0 in zatem izgubili praktično dobljeno tekmo. Gostujočemu trenerju Simunčiču se je namreč kombinatorika izšla šele po tretjem nizu, ko se je na mestu organizatorja igre soigralce razigral Karnel, Tomić pa je ob Čabarkapi in Peterlinu zaigral v korektorski vlogi, kar je prineslo popoln preobrat in zmago Salonita s 3:2.

1f13ca53407efc55d525ca756fb472c6
Nataša Juhnov
Salonit se je na koncu veselil pomembnih dveh točk.



Izjavi po tekmi:
Miloš Grilanc, športni direktor Salonita Anhovo:»Po slabšem začetku tekme je bil to naš maksimum, kar smo lahko iztržili na taki tekmi v Murski Soboti. Naši nosilci igre tokrat niso bili prav razpoloženi za igro, kar je posledično pomenilo veliko naših napak, so nam pa zato domačini to vrnili z isto mero pozneje. Čestitke fantom za borbeno igro in pomembni dve točki v Murski Soboti.«
Zlatko Pulko, sprejemalec Panvite Pomgrada:»Začeli smo odlično in prevladovali praktično v vseh elementih odbojkarske igre. Na začetku je odlično deloval sprejem servisa, pozneje pa nam je zmanjkal blok, kjer je bilo preveč lukenj. Po drugem nizu smo očitno mislili, da bo vse skupaj prelahko, a je nasprotnik šele takrat prevesil tehtnico v drugo stan. Mi smo enostavno ostali premalo zbrani do konca tekme, pa tudi če delamo pritisk s servisom na nasprotnika, ga praviloma nadigramo, tokrat pa je Salonit po tretjem nizu to pač znal izkoristiti.«

f59fc3415276e553c4c4a6cbce50a39b
Nataša Juhnov
Panvita Pomgrad - Salonit Anhovo 2 : 3.



PAVNITA POMGRAD:Pečnik, Vori 1, Pulko 20, Rojnik 18, Beravs 1, Flisar 15, Volovlek, Bogožalec 22, Bedrač 2, Marovt, Novak in Ratkai (oba libero).

0b0b4751dda6efeb7a0a339a65794420
Nataša Juhnov
Začetek je pripadel Panviti Pomgrad, konec pa Salonitu.

SALONIT ANHOVO:Kuburovič 2, Česnik, Nanut, Karnel 1, Basaneže 7, Kavčič 4, Čabarkapa 19, Peterlin 17, Kovačič, Tomić 13, Vrtovec 5 in Šarič (libero).

9c48176c1fe665ca0d9cc38f3cff347d
Nataša Juhnov
Dejan Fujs je skušal opozoriti svoje varovance.

odbojka četrti krog panvita pomgrad Salonit Anhovo 2 : 3