vestnik

Panvita Pomgrad tokrat brez težav s Šoštanjem

Tomo Köleš, 16. 12. 2019
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Šoštanj Topolšica
Šport

V 12. krogu 1. DOL so odbojkarji Panvite Pomgrada doma brez večjih težav ugnali ekipo Šoštanj Topolšica s 3 : 0 (25 : 11, 25 : 13, 25 : 22).

Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Miklošičeva (Maribor) in Stropnik (Podgorje).

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 1, Drvarič 2, Ražnatović 13, Pulko 22, Flisar, Grabar, Bedrač 4, M.Marovt 4, Plesec 7, Rojnik, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA: Javornik 3, N.Marovt 2, Robida 9, Plankelj, Volovlek, Kafol, Pavič 1, Hodžič-Šlejkovec 4, Žugič 10, Koren 1 in Menih (libero). Trener: Raden Dačovič.

Vsega dobro uro so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so ugnali zadnjeuvrščeno moštvo na lestvici in tako po porazu Triglava med tednom proti Mariboru še naprej ostajajo v boju za modro skupino ter uvrstitev v končnico državnega prvenstva. Razlika v kakovosti je bila tokrat res več kot očitna, pa čeprav so za gostujoče odbojkarje Šoštanja Topolšice igrali tudi štirje nekdanji igralci prekmurskega prvoligaša (Pavič, Javornik, Volovlek in Menih).

O uvodnih dveh nizih sicer ne gre izgubljati preveč besed. Sobočani so igrali raznovrstno in odločno, praktično v domači vrsti ni bilo nerazpoloženega posameznika, gostom na drugi strani pa ni uspevalo skorajda nič. Gostujoči trener Rade Dačovič je tudi s številnimi menjavami skušal spreobrniti potek dogajanja na parketu, a to tokrat proti razigranim domačinom pač ni šlo. Uvodni niz je bil praktično odločen že po vodstvu Panvite Pomgrada s 16:10 in to po različnih domiselnih napadalnih akcijah prvega organizatorja murskosoboške igre, Urbana Drvariča. Zadnjo točko v uvodnem nizu je z učinkovito zaključenim napadom prispeval domači sprejemalec Vasja Plesec.

V drugem nizu je po začetnih udarcih Nikole Ražnatoviča neulovljiva razlika nastala že pri izidu 12:6 in Sobočani so ekspresno povedli z 2:0 v nizih. Domači trener, Aleš Hribar si je vmes privoščil tudi nekaj menjav, kjer so priložnost za igro dobili tudi nekateri rezervisti (Vori, Grabar, Vinkovič), kar pa se na igri Panvite Pomgrada sploh ni poznalo. Z izjemo morda zadnjega niza, kjer so bili gostje na trenutke celo konkurenčni, a razigranim Sobočanom pač niso bili kos. Po vodstvu Panvite Pomgrada s 23:18 je namreč zadišalo po še enem hitro zaključenem nizu na tekmi, a so se nato po dveh zapravljenih domačih servisih gostje približali domačinom na 23:21. Toda po ukrepanju domačega trenerja, Aleša Hribarja, ki je fante umiril s time-outom, je za Sobočane tekmo zaključil mladi Dino Vinkovič, ki je izkoristil drugo Panvitino zaključno žogo na tekmi za zmago s 3:0 in vrnitev Sobočanov na četrto mesto na lestvici.

Prvenstvo v 1. DOL za moške se s tekmami 13. kroga nadaljuje prihajajoči konec tedna, ko bo Panvita Pomgrad v soboto v gosteh igrala proti vodilnemu Mariboru.