vestnik

(FOTO) Panvita Pomgrad tudi novo leto začela s porazom

Vestnik.si, 7. 1. 2021
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Hoče
Šport

V zaostali tekmi 9. kroga 1. DOL, ki je bila lani prestavljena zaradi covid-19 v gostujoči ekipi, so odbojkarji Panvite Pomgrad doma izgubili s Hočami z 1 : 3.

Izidi nizov: 20:25, 23:25, 25:23 in 22:25.
Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, zaprta tekma brez gledalcev / Covid-19 razmere, sodnika: Bernard Valentar in Jure Vrenko.
PANVITA POMGRAD: Ražnatović 15, Potočnik, Vinkovič 2, Drvarič 4, Radović 21, Rojnik 10, Flisar, Lakner 8, Novak, Bedrač 7, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.
HOČE: Pušnik 15, Crnjanski 10, Ostvik 8, Bračko 2, Pesti 20, Herodež, Leva 6, Hafner, Mejal 9, Koblar in Orthaber (libero). Trener: Jurij Čopi.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Hoče

Dobri dve uri trajajoči obračun sosedov na lestvici so v Murski Soboti dobili gostje in tako samo še potrdili šesto mesto na lestvici. Potem, ko so odbojkarji Hoč proti Panviti Pomgradu že vodili z 2:0 v nizih, so Sobočani znižali zaostanek. In, ko je v četrtem nizu po domačem vodstvu s 16:10 že izgledalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz so se Hoče vrnile in si po preobratu brezkompromisno priigrale še četrti niz za maksimalne tri točke ter zmago s 3:1.
V uvodnem nizu so si Hoče priigrale minimalno prednost že pri izidu 5:8 in nato ob premalo odločnih domačinih zgolj še stopnjevale igro ter ekspresno dobile prvi niz.
In tudi v drugem nizu se je začelo podobno. A je Panvita po zaostanku z 11:9 ter treh zapravljenih napadih gostujočega sprejemalca, Tilna Pušnika, uspela ujeti nasprotnika ter na servis blokerja, Žana Bedrača povesti s 15:12. Sobočani so nazadnje vodili z 21:19, nato pa se je ustavilo in v razburljivi končnici je gostujoči organizator igre, Primož Mejal, prispeval zaključno točko za vodstvo Hoč z 2:0 v nizih.
In v tretjem nizu je sledila podobna srhljivka. Panvita Pomgrad je na krilih nezaustavljivega korektorja, Branislava Radovića, povedla z 18:13. Da bi nato po menjavi organizatorja igre v gostujoči vrsti (Mejal/Hafner) preko kapetana, Jakoba Rojnika izkoristila drugo zaključno žogo za znižanje izida na 1:2. Drugi in tretji niz sta bila dejansko poslastice tekme…

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Hoče

In potem, ko je v četrtem nizu že kazalo, da bo o zmagovalcu odločal peti niz, se je znova ustavilo. Pavnita Pomgrad je namreč vodila že s 16:10, še pred tem pa je gostujoči trener, Jurij Čopi nerazpoloženega sprejemalca Crnjanskega zamenjal z mladim Bračkom. In Hočani so znova začeli igrati. Najprej so izid izenačili na 19.točki ter si nato v razburljivi končnici na krilih nezaustavljivega korektorja, Marcella Pestija, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je takoj realiziral Tilen Pušnik za zmago s 3:1 in potrditev šestega mesta na lestvici.
Povedala sta po tekmi v Murski Soboti:
· Jurij ČOPI, trener Hoč:
»Odigrali smo težko tekmo proti zelo izkušeni ekipi z našimi mladimi igralci in to v gosteh. Pa še pritisk domačega terena smo zdržali. Tekma je bila na dokaj visokem nivoju, sicer z napakami na obeh straneh, a izredno borbena. In čeprav je kazalo, da se ne bomo izvlekli smo imeli na koncu dovolj moči, znanja in smo verjeli vase, da to tekmo lahko dobimo. Za nas ta zmaga pomeni izjemo samozavest, da lahko igramo tudi v gosteh in to proti nasprotniku, ki je po imenih izkušenejši ter močnejši od nas.«
· Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:
»Tekmo smo začeli preveč nervozno. Še posebej v prvem nizu, Hočam pa je danes uspevalo prav vse. Mi smo v vsakem nizu ujeli serijo zaporednih napak in to nas je predvsem v končnicah stalo boljšega rezultata. Nam, žal šest, sedem točk prednosti kaj dosti očitno ne pomeni in to se je pokazalo letos že večkrat. Po zapravljeni taki prednosti se nato ne znamo več sestaviti in napake si samo še sledijo… Ta poraz zdaj za nas pomeni slabše izhodišče za play off, saj bi si s to tekmo lahko olajšali življenje. Po drugi strani pa, če si želimo biti tam, kjer so naši cilji, bo to potrebno popraviti. Druge teorije ni.«

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad Hoče

odbojka panvita-pomgrad hoče 1-:-3