vestnik

Panvita Pomgrad v četrtfinalu proti Salonitu

Vestnik, 18. 3. 2021
Jure Zauneker
Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo si bosta stala nasproti v četrtfinalu Pokala Slovenije.
Šport

Izžrebani so bili pari četrtfinala odbojkarskega Pokala Slovenije, dvoboji pa se morajo po dogovoru ekip odigrati do 15. aprila.

Zmagovalci četrtfinalnih obračunov se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo potekal med 16. in 18. aprilom v Športni dvorani Maks Pečar v ljubljanskih Črnučah. Prvič ga bo organizirala Odbojkarska zveza Slovenije. »Na OZS že dlje časa razmišljamo, da bi po večjih in uspešnih evropskih projektih organizirali tudi večji odbojkarski dogodek na klubski ravni. Menimo, da je nastopil pravi čas, da to idejo realiziramo, še posebej, ker se vsi skupaj, posebej klubi, nahajamo v težki situaciji," je ob žrebu dejal generalni sekretar OZS Gregor Humer. Želijo si, da dogodek postane neke vrste dan odbojke, s finalnima tekmama pokala kot vrhuncem in številnimi aktivnostmi. 

V žrebu je bil od pomurskih ekip le OK Panvita Pomgrad. Žreb jim je za nasprotnika v četrtfinalu naklonil Salonit Anhovo. Ostali pari so: SIP Šempeter – ACH Volley Ljubljana, Merkur Maribor – Calcit Volley in HišaNaKolesih Triglav – Krka. 

Četrtfinalni pari v ženski konkurenci pa so: SIP Šempeter – Nova KBM Branik, Luka Koper – Gen-I Volley, Calcit Volley – Formis in ATK Grosuplje – OD Krim I. 

odbojka pokal-slovenija panvita-pomgrad salonit-anhovo