vestnik

Peklenski april? Muraši so nared

ABE, 28. 3. 2019
Aleš Cipot
Pet golov od desetih v sezoni je zabil Aluminiju. Rok Sirk. 
Šport

V nedeljo v Fazanerijo pride Aluminij, do petega maja Muraše čaka deset tekem, a ti sporočajo, da so nared za divji ritem.

»Že zimske priprave so bile namenjene temu, tega ritma smo se zavedali, menim, da smo pripravljeni, na to pravzaprav moramo biti pripravljeni.« Ante Šimundža, trener Mure, je jasen. Kot vedno. Čeprav ima črnobeli klub iz Fazanerije od nedelje dalje pa do petega maja, kot pravi njihov strateg, deset težkih preizkušenj, niso prižgali alarma. Lani so še bili v ritmu druge lige, redko so bile tekme ob sredah ali četrtkih, zdaj je divji ritem sreda – nedelja na sporedu v 1. SNL. Po Aluminiju v nedeljo, zadnji marčevski dan, v sredo v štajersko prestolnico na pokalno tekmo, prvo aprilsko nedeljo v Novo Gorico. Vmes pridejo v Mursko Soboto 11. aprila zmaji iz Ljubljane, 24. aprila je povratna tekma z Mariborom, ta ima še tekmo 27. na dan upora v Murski Soboti. Na praznik dela Muraši gredo v Domžale, tako piše na razporedu NZS, prvi majski konec tedna pa bo prekmurska prestolnica gostila velenjske knape.


22d8cf3b2e4a5a0cd7c71b28a7bee9ed
Andrej Petelinšek
Ante Šimundža: "Nedeljska tekma gotovo ne bo lahko tekma."


Nazaj. Zdaj je bila reprezentančna pavza. »V prvem delu premora smo jo izkoristili za počitek, v drugem delu pa za priprave za tekme, ki sledijo. A program dela smo že začrtali na pripravah pred nadaljevanjem prvenstva,« je povzel Šimundža. V nedeljo v Fazanerijo pride Aluminij. Jeseni dve tekmi, dve zmagi Mure. Avgusta lani je Rok Sirk zabil trojček golov, bilo je 3 : 2, novembra v Športnem parku Kidričevo je Mura zmagala z 2 : 0. Kdo je zadel? Dvakrat Sirk. Desetkrat je sicer do zdaj porinil žogo v mrežo nasprotnika. »Zmagi proti Aluminiju so za nas zaključene zgodbe, to je preteklost. Aluminij je v zimskem premoru doživel nekaj sprememb, nedeljska tekma gotovo ne bo lahko tekma.« Tekma s Kidričani bo tretja tekma Mure pod žarometi doma, premiera je bila drugega marca proti Domžalam ( 0 : 0).


Šimundža ne more iz svoje kože: »Fantje so že prej igrali nočne tekme. Morda je bila prva tekma pod žarometi v Murski Soboti, ki si to mesto nekaj takega nedvomno zasluži, res nekaj posebnega, ampak v nedeljo je tekma kot vsaka tekma. Če bomo vložili vse v tekmo, pozitiven rezultat ne bi smel izostati.« Za nedeljo ob 17. uri, morda žarometov ne bo treba prižgati, namreč ura se bo premaknila, je prodanih že vsaj tisoč vstopnic.

Aleš Cipot
Pet golov od desetih v sezoni je zabil Aluminiju. Rok Sirk. 
mura Ante Šimundža nogomet publika