vestnik

Petarda Beltinčanov, točka Lendavčanov v Novem mestu

Miha Šoštarič, 6. 9. 2020
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia
Šport

Beltinci Klima Tratnjek do druge zmage, Nafta 1903 ostaja neporažena

Ta konec tedna se z dvoboji 5. kroga nadaljuje prvenstvo v 2. Slovenski nogometni ligi. Prekmurska predstavnika sta tekmi odigrala včeraj. Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia, lendavska Nafta 1903 pa je v Novem mestu proti Krki iztržila točko (1 : 1).

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia

Beltinci Klima Tratnjek – Primorje eMundia 5 : 1 (0 : 1)

Športni park Beltinci, 200 gledalcev, sodnik: Marko Lackovič (Maribor). Strelci: 0 : 1 Džuzdanović (18, 11-m), 1 : 1 Mörec (48, 11-m), 2 : 1 Verunica (56), 3 : 1 Mauko (62), 4 : 1 Mauko (71), 5 : 1 Pihler (89). Rumeni kartoni: Kristl, Andrejč, Verbič; Dedić, J. Kodermac, Škarabot. Igralec tekme: Mitja Mauko.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver kap., Andrejč, Verbič, Mauko (Maučec, 74), Sočič (Pihler, 74), Kristl, Balažic (Raduha, 67), Mršič, Zeljković, Verunica (Žalik, 82), Mörec (Šipoš, 82). Trener: Radovan Karanović.

Primorje eMundia: Štrukelj, Terziev, Džuzdanović kap., Zavnik, Debenjak (Leban, 46), Dedić, Kocjančič, L. Kodermac (Curk, 88), Nagode, J. Kodermac (Kočevar, 88), Kuraj (Škarabot, 46). Trener: Andrej Komac.

V beltinskem športnem parku so gledalci videli dva povsem različna polčasa, na njihovo veselje pa se je domača ekipa v drugem polčasu razigrala in prišla do visoke zmage. Na začetku prvega polčasa so imeli gostitelji dve priložnosti, vendar sta bila strela Aleksandra Zeljkovića in Matea Verunice nenatančna. Gostje so do vodstva prišli v 18. minuti. Mladi Alen Andrejč, ki je prvič dobil priložnost v beltinskem dresu, je spotaknil ajdovskega napadalca Jakoba Kodermaca, iz bele točke pa je bil natančen kapetan Amel Džuzdanović. Do odhoda na odmor so Beltinčani napadali, a so bili pred vrati Januša Štruklja nenatančni.

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia

Napadalna igra se je gostiteljem v drugem polčasu obrestovala. Že v 48. minuti je sledilo izenačenje. Haris Dedić je v kazenskem prostoru podrl Mitjo Mauka, drugoligaški prvenec v beltinskem dresu pa je iz enajstmetrovke dosegel Vito Mörec. Prvenec v beltinskem dresu je v 56. minuti zabil tudi Verunica, ko mu je idealno žogo v kazenski prostor podal novinec Luka Verbič. Slednji je v Beltince prišel pred tekmo z Ajdovci iz Maribora. Verbič je bil podajalec tudi za tretji in četrti beltinski zadetek, pod katera se je podpisal Mauko. Za visoko zmago s 5 : 1 je v izdihljajih tekme zadel še Luka Pihler. Beltinčani, ki jih v prihodnjem krogu čaka gostovanje v Ravnah na Koroškem pri Fužinarju, so tako vknjižili drugo zmago, po nepopolnem 5. krogu pa s šestimi točkami zasedajo deseto mesto.

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia

Krka – Nafta 1903 1 : 1 (0 : 0)

Stadion Portoval Novo mesto, 200 gledalcev, sodnik: Marko Podgoršek (Duplje). Strelca: 0 : 1 Haljeta (65), 1 : 1 Vešner Tičić (79). Rumeni kartoni: Brekalo; Bizjak, Paku, R. Pirtovšek, Oštrek. Igralec tekme: Florijan Raduha (Nafta 1903).

Krka: Pintol, Bedek, Filipčič (Hrka, 70), Dušak kap., Vradečič, Kastrevec (M. Brekalo, 60), Vidmar (I. Brekalo, 70), Huč, Kambič, Parris, Vešner Tičić. Trener: Zoran Zeljković.

Nafta 1903: Raduha, R. Pirtovšek, Bolla, Haljeta, Bizjak (Vinko, 46), Oštrek, Körmendi, Novinič kap., Paku, T. Pirtovšek, Ubochioma. Trener: Dejan Dončić.

Obračun dveh doslej neporaženih ekip na novomeškem Portovalu se je končal brez zmagovalca. Po visoki zmagi (4 : 1) v prejšnjem krogu v prekmurskem obračunu proti Beltinčanom so se nogometaši lendavske Nafte 1903 z željo, da ohranijo mesto na vrhu drugoligaške razpredelnice, optimistično opravili v Novo mesto, kjer so jih pričakali prav tako še neporaženi nogometaši Krke. Trener lendavske ekipe Dejan Dončić je na klop za rezervne igrale posadil doslej standardna Tima Židana in kapetana Vedrana Vinka, od prve minute pa dal priložnost Tadeju Pirtovšku in Nerminu Haljeti. Obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, vsaka pa zadela po enkrat. Lendavčane je v 65. minuti z drugim prvenstvenim zadetkom v vodstvo popeljal Nermin Haljeta, gostiteljem pa je točko priboril Luka Vešner Tičić v 79. minuti. Domačini so do konca dvoboja napadali, vendar je bila lendavska obramba na čelu z vratarjem Florijanom Raduho dovolj zbrana, da je ekipa ohranila status neporažene in ostala v boju za vrh druge lige. Zanimivost obračuna je, da je Dončić opravil le eno menjavo. Na začetku drugega polčasa je namesto Jake Bizjaka vstopil Vinko. Lendavčani si po nepopolnem 5. krogu s Krko delijo drugo mesto (11 točk). V naslednjem krogu se bodo nogometaši Nafte 1903 prihodnjo soboto, 12. septembra, na domačem igrišču pomerili s presenetljivo vodilnimi Biljami (12 točk).

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek so na svojem igrišču s 5 : 1 (0 : 1) odpravili ajdovsko ekipo Primorje eMundia

nogomet beltinci nafta-lendava