vestnik

V Murski Soboti po 25 letih profesionalni teniški turnir. Preverite, kdo bo prvo ime med tekmovalkami

D. N., 22. 3. 2023
Aleš Cipot
Nastopili bosta tudi Ela Plošnik in Anamari Žnuderl, članici Teniškega kluba Murska Sobota.
Šport

Med 26. marcem in 2. aprilom bo v Tenis centru Murska Sobota mednarodni teniški turnir serije Združenja poklicnih igralk (WTA) BTC Murska Sobota Open 2023 z denarnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev.

Tenis Slovenija bo v sodelovanju s klubi in občinami letos organiziral kar štirinajst turnirjev serije World Tennis Tour (WTT), ki veljajo za vstopne profesionalne turnirje, namenjene popularizaciji tenisa v različnih slovenskih regijah, nagradni skladi pa se gibljejo od 15 do 60 tisoč ameriških dolarjev. Drugi od sedmih letošnjih ženskih turnirjev WTT bo v Murski Soboti, kar pomeni, da se po 25 letih v našo regijo vrača profesionalni teniški turnir. Med 26. marcem in 2. aprilom bo v Tenis centru Murska Sobota mednarodni teniški turnir serije Združenja poklicnih igralk (WTA) BTC Murska Sobota Open 2023 z denarnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev. Zaigrale bodo teniške igralke, uvrščene od 100. do 400. mesta na lestvici WTA.

wtt murska sobota, tenis
Arhiv organizatorjev
V Mursko Soboto se vrača profesionalni teniški turnir.

Prva nosilka turnirja bo Angležinja Harriete Dart, ki zaseda 109. mesto lestvice WTA. Med prijavljenimi so tudi Clara Tauson (121. igralka sveta), Ellena Gabriela Ruse (147.) in Ana Konjuh (157.). Najbolj odmevno ime turnirja bo Madžarka Timea Babos, ki je bila v preteklosti 25. igralka sveta in večkratna zmagovalka turnirjev za grand slam v dvojicah v paru s Kristino Mladenović. 

Od slovenskih igralk bodo na turnirju nastopile Nina Potočnik, Veronika Erjavec, Ela Nala Milič, Pia Lovrič in Živa Falkner, to pa bo tudi dobra odskočna deska za Elo Plošnik in Anamari Žnuderl, članici Teniškega kluba Murska Sobota.

Na turnirju, katerega glavni organizator je omenjeni teniški klub, bo v kvalifikacijah, ki bodo potekale 26. marca, zaigralo 24 igralk, v glavnem delu, ki se bo začel dan pozneje, pa 32 posameznic ter 16 parov v dvojicah.

murska-sobota-open-2023, tenis
Aleš Cipot
Med 26. marcem in 2. aprilom bo v Tenis centru Murska Sobota mednarodni teniški turnir serije Združenja poklicnih igralk (WTA) BTC Murska Sobota Open 2023 z denarnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev.

Turnir, ki je odlična priložnost za razvoj tenisa v Pomurju in tudi promocija Murske Sobote, sodi med največje športne dogodke v regiji letos, kot je povedala direktorica turnirja Andreja Klepač, pa se z aktivnostmi, kot je organizacija mednarodnih teniških turnirjev, zanimanje za tenis med prebivalstvom povečuje.

tenis turnir murska-sobota