vestnik

Prvoligaši so opravili prve pripravljalne tekme, slavila tudi Mura

Vestnik.si, 24. 5. 2020
Nogometna šola Mura
Nogometaši Mure so se na prijateljski tekmi pomerili z velenjskim Rudarjem in slavili s 4 : 2.
Šport

Nogometni prvoligaši so po dolgem premoru začeli pripravljalne tekme za nadaljevanje sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije. Na igrišče so med drugim včeraj stopili tudi igralci Maribora, ki branijo naslov, ter trenutno vodilna Olimpija. Na prijateljski tekmi se je z Rudarjem iz Velenja pomerila tudi Mura, ki je slavila s 4 : 2.

Sedem klubov iz Prve lige Telekom Slovenije je včeraj ponovno stopilo na nogometne zelenice, začeli so namreč s pripravljalnimi preizkušnjami pred junijskim nadaljevanjem prvenstva. Sicer je bilo odigranih pet tekem, saj so se s prvoligaši pomerili tudi ekipe iz 2. in 3. SNL. 

Kot smo že poročali, se je lendavska Nafta v Ljudskem vrtu pomerila z ekipo Maribora, končni izid je bil 3 : 1. 

maribor, nafta
Aleš Cipot
Maribor : Nafta
Olimpija, ki je trenutno vodilna ekipa na lestvici, je proti ekipi Aluminija iztržila minimalno zmago z 1 : 0, enak rezultat je bil na prijateljski tekmi med Roltek Dobom in Domžalami, slednji so zmagali po enajstmetrovki. Največ golov je padlo na tekmi med Bravom in Brinjem iz Grosuplja, prvi so slavili s kar 6 : 0. 

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Mestni stadion Fazanerija.
V še enem prvoligaškem obračunu pa sta se včeraj na stadionu Fazanerija pomerili tudi ekipi Mure in Rudarja, končni izid je bil 4 : 2 za črno-bele. Za zmago Mure so zadeli Fejsal Mulić, Kai Cipot, Andrija Bubnjar po enajstmetrovki in Kevin Žižek. Strelca za Rudar sta bila Aljaž Krefl in Elvedin Džinić. Mura je sicer začela v postavi Zalokar, Kous, Maruško, Kaučič, Šturm, Brkić, Horvat, Šušnjara, Bubnjar, Cipot in Mulić, igrali pa so še: Obradović, Karničnik, Gorenc, Karamarko, Pucko, Kouter, Šporn, Mandić, Filipović, Maroša in Žižek. 

prijateljske-tekme plts prvoligaši
Kaj zdaj berejo drugi