vestnik

Po dveh mesecih vendarle zmaga Panvite Pomgrada

Vestnik.si, 24. 1. 2021
Jure Zauneker
Krka - Panvita Pomgrad 0 : 3.
Šport

Panvita Pomgrad je do odhoda v Novo mesto nazadnje slavila 24. novembra lani prav v dolenjski prestolnici proti Krki. Po natanko 60 dneh so Sobočani znova prišli do zmage.

Do ponovnega gostovanja pri istem nasprotniku so soboški odbojkarji nanizali kar deset porazov, Aleša Hribarja pa je na klopi zamenjal Dejan Fujs. Po natanko 60 dneh so Sobočani prišli do zmage, četrte v tem prvenstvu. Krko so v dvoboju 17. kroga Sportklub 1. A državne lige premagali s 3 : 0 (25, 22, 17).

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley, druga-tekma
Jure Zauneker
Trener Dejan Fujs.

Panvita Pomgrad ima zdaj na sedem mestu 13 točk in se je povsem približala kranjskemu Triglavu (18) in Hočam (17; tekma manj) v boju za obstanek v prvi ligi.
Derbi začelja je trajal poldrugo uro. Sobočani so dobro pričeli dvoboj in povedli z 10 : 6, a so domačini z delnim izidom 7 : 1 spreobrnili potek tekme. Tudi tokrat nerazpoloženega Branislava Radovića je Dejan Fujs zamenjal z Dinom Vinkovičem, kar je botrovalo, da so gostje izid izenačili (19 : 19) in napovedali razburljivo končnico. Sobočani so zapravili dve zaključni žogi, tretjo pa je z uspešnim napadom priigral Vinkovič. V napadu za izenačenje je bil nekdanji soboški odbojkar Zlatko Pulko s strani Jakoba Rojnika zaustavljen z blokom.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, hoče
Jure Zauneker
Krka - Panvita Pomgrad 0 : 3.

Drugi niz je bil večji del izenačen, nobeni ekipi pa si ni uspelo priigrati prednosti. V končnico sta ekipi krenili poravnani (20 : 20), na krilih razpoloženega Rojnika pa so Prekmurci v svojo korist zaključili tudi ta niz.
Odbojkarji Panvite Pomgrada so odlično nadaljevali dvoboj. Odličen sprejem je bil podlaga za učinkovite napade, razpoloženima Vinkoviču in Rojniku pa se je pridružil še Nikola Ražnatović, kar je bilo dovolj za prekinitev dolgega niza porazov. Sobočane čaka naslednjo soboto gostovanje v Hočah pri neposrednem konkurentu za šesto mesto, ki že pred končnico prvenstva prinaša obstanek v prvoligaški konkurenci.
Panvita Pomgrad: Ražnatović 12, Potočnik, Vinkovič 12, Drvarič 5, Radović 2, Rojnik 16, Flisar, Lakner 6, Novak, Bedrač 4, Grabar, Vori (L), Vrabl (L). Trener: Dejan Fujs.

murska-sobota, odbojka, panvita-pomgrad, calcit-volley, druga-tekma
Jure Zauneker
Krak - Panvita Pomgrad 0 : 3.

odbojka krka panvita-pomgrad 0-:-3