vestnik

(FOTO) Beltinčani presenetili Bravo; V MNZ Murska Sobota naprej Čarda, Veržej, Slatina in Rakičan

Vestnik.si, 23. 9. 2020
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Bravo
Šport

Beltinci Klima Tratnjek so znova presenetili in že v 1. krogu v preloženi tekmi pokala Pivovarna Union doma izločili prvoligaški Bravo. Izid 2 : 0 (0 : 0), strelca pa Luka Pihler in Mateo Verunica.

Beltinci Klima Tratnjek - Bravo 2 : 0 (0 : 0)

Športni park Beltinci, 180 gledalcev, sodnik: Roman Glažar (Hajdina).

Strelca: 1 : 0 Luka Pihler (52), 2 : 0 Mateo Verunica (91).

Rumen karton: Aljoša Šipoš (Beltinci Klima Tratnjek).

Beltinci Klima Tratnjek: Serec, Šipoš, Kuzma, Pihler (Verunica, 65), Sočič (Kristl, 68), Balažic (Verbič, 66), Raduha kap., Maučec, Mršič, Zeljković (Andrejč, 46), Lukač (Mörec, 65). Trener: Radovan Karanović.

Bravo: Orbanić, Klemenčič (Drkušić, 68), Španring, Žugelj (Nukić, 59), Agboyi kap., Šego, Matko (Trontelj, 59), Kancilija (Kidrič, 59), Ogrinec, Maher (Žinko, 68), Kurtovič. Trener: Dejan Grabič.

beltinci, nogomet, nk-beltinci-nk-bravo
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Bravo

Domači trener Radovan Karanović je že na začetku presenetil z nekoliko premešano postavo. Po začetnem naletu gostov, pri katerih je bil nevaren predvsem Sandi Ogrinec, so "žuti" nekako vzpostavili ravnovesje in prvi polčas privedli brez zadetkov do zaključka. V drugem pa so bili bolj nevarni in pokazali, da se z bojem in srčnostjo lahko izloči tudi favorizirani nasprotnik, pri kateremu je poskušal predvsem Mustafa Nukić, vendar pa ni bil natančen. 
Konkretni pa so bili zato Beltinčani že v 52. minuti, ko je po predložku Nika Mršiča v kazenski prostor žogo na petici lepo sprejel kapetan Patrik Raduha in jo podal mimo vratarja Matije Orbanića proti sredini, kamor je vtekal Luka Pihler in jo iz dveh metrov zabil v prazen gol.

beltinci, nogomet, nk-beltinci-nk-bravo
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Bravo

Zmago so gostitelji dokončno potrdili že v sodnikovem dodatku, ko je po hitrem protinapadu Raduha podal žogo do Matea Verunice, ki jo je z levico poslal mimo Orbanića v mrežo. Zanimivo, Verunica je v 65. minuti zamenjal ravno prvega strelca, Luko Pihlerja. Dober nos Radovana Karanovića je popeljal Beltince v 2. krog slovenskega pokala, kamor se je od pomurskih predstavnikov že uvrstila Nafta z zmago v Šenčurju, medtem ko Muri še ni bilo treba igrati 1. kroga in se bo tekmovanju priključila kasneje.

beltinci, nogomet, nk-beltinci-nk-bravo
Jure Zauneker
NK Beltinci NK Bravo

Kmalu po tekmi v Beltincih so se končala tudi srečanja 2. kroga pokala MNZ Murska Sobota. Izidi: Čarda Martjanci - Tišina 1 : 0, ŠD Bogojina - Rakičan 1 : 2, Radenska Slatina - Tromejnik 1 : 0, Mlinopek Križevci - Veržej 1 : 2.

pokal pivovarna-laško beltinci bravo 2-:-0